Henkivartija uskoo tietävänsä, miten prinsessa Diana olisi suhtautunut Harryn ja Meghanin lähtöön hovista – veikkaa prinssin tekevän vielä jonain päivänä paluun

Prinssi Charles antoi pojilleen epäinhimillisen käskyn Dianan hautajaissaattueessa –"Sinä et itke, sinä kävelet" 1:09
Prinssi Charles antoi pojilleen epäinhimillisen käskyn Dianan hautajaissaattueessa – "Sinä et itke, sinä kävelet"

Prinsessa Dianan entinen henkivartija uskoo tietävänsä, miten edesmennyt kuninkaallinen olisi suhtautunut Harryn ja Meghanin lähtöön hovista.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin  päätös jättää kuninkaalliset tehtävänsä ja olla vastaisuudessa taloudellisesti riippumattomia hovista kuohutti maailmaa vuonna 2020.

Prinsessa Dianan entinen henkivartija Kan Wharfe, joka on tehnyt yhteistyötä kirjailija Ros Cowardin kanssa Diana: Remembering the Princess -kirjan parissa, uskoo tietävänsä, miten edesmennyt prinsessa olisi reagoinut herttuaparin päätökseen jättää hovi. 

Wharfe kertoo Hello!-lehdelle kirjoittamassaan tekstissä, että Diana olisi mitä todennäköisimmin suhtautunut poikansa ja tämän vaimon päätökseen sympatialla. 

– Uskon, että hän tuntisi äärimmäistä sympatiaa Harryn ja Meghanin ahdinkoon, Wharfe sanoo.

Wharfe uskoo, että itsekin aikoinaan uutena tulokkaana kuninkaalliseen perheeseen astellut Diana ymmärtäisi vaikeudet, joita Meghan on kohdannut amerikkalaisena eronneena, voimakkaana ja omista oikeuksistaan tietoisena naisena. Wharfe ounastelee, että Diana olisi edesauttanut asian hyväksymistä ja kääntämistä monarkian eduksi.

Wharfe lisää, että hänestä on surullista, että ihmiset jatkavat Harryn ja Meghanin lyttäämistä.

– Mutta minusta tuntuu, että (Harry) palaa jonain päivänä takaisin jollakin tavalla, ja Diana olisi ollut loistava auttamaan tässä. Hän kuunteli muiden ihmisten ongelmia ja antoi neuvoja, ja hän sai joka viikko satoja kirjeitä ihmisiltä, ​​jotka kiittivät häntä elämänsä muuttamisesta, hän jatkaa.

Wharfe pohtii kirjoituksessaan myös Harryn ja prinssi Williamin  hankalia välejä. Veljesten välien huhuttiin viilenneen etenkin silloin, kun Harry ja Meghan jättivät hovin. Wharfe uskoo, että prinsessa Diana olisi toiminut veljesten välisenä rauhantekijänä.

– Kun kaksi sisarusta riitelee, lähisukulainen antaa usein neuvoja ja Diana olisi ottanut tämän roolin. Hän olisi ymmärtänyt esiin tulleet ongelmat ja auttanut poikiaan ratkaisemaan ne samalla, kun hän olisi antanut Harrylle neuvoja, joita häneltä näyttää tällä hetkellä puuttuvan.

Wharfe työskenteli Dianan henivartijana vuosina 1988–1993.

Lue myös:

    Uusimmat