Helsinkiläisten ikkunoita myöhään illalla tärisyttäneiden helikopterien mysteeri selvisi, kukaan ei tuntunut tietävän lentojen syytä: "Täytyy tästä ottaa vähän oppia"

2:19
Matalalla lentävät helikopterit hämmensivät Helsingissä keskiviikkoiltana

Myöhään keskiviikkoiltana moni pääkaupunkiseutulainen havahtui hyvin matalalla lentäviin helikoptereihin.

Torstaiaamuna Utin jääkärirykmentti vahvisti, että helikopteripataljoona osallistuu tällä viikolla merivartioston ja Helsingin poliisin yhteisiin harjoituksiin ja kyseiset helikopterit olivat osa sitä.

Lentäjille annettiin lentokoulutusta, minkä vuoksi helikoptereita lensi illalla pääkaupunkiseudulla, kertoo esikuntapäällikkö Janne Sallila Utin jääkärirykmentistä.

Myös MTV Uutiset yritti tavoittaa useita eri viranomaistahoja. Kommenttia pyydettiin muun muassa rajavartiolaitokselta, Helsingin poliisilta ja puolustusvoimien tiedotuspäälliköltä, mutta kenelläkään ei joko ollut tietoa asiasta tai he eivät vahvistaneet, että helikopterit olivat osa kyseistä harjoitusta.

Sallilan mukaan harjoituksesta oli ilmoitettu etukäteen sosiaalisessa mediassa.

– Mutta täytyy tästä itsekin ottaa vähän oppia, ja jatkossa tiedottaa hieman kattavammin ja paremmin, jotta kansalaiset välttyisivät epätietoisuudelta.

Helikopterit laskeutuivat harjoituksissa viidelle haastaviksi todetulle laskupaikalle.

Esimerkiksi Twitterissä Luonto-liiton toiminnanjohtaja Riku Eskelinen kertoi, että helikoptereita oli laskeutunut Kumpulanlaakson nurmikentälle.

Laskupaikoista ei tiedoteta etukäteen, koska kokemuksen mukaan se herättää mielenkiintoa ja alueelle saattaa kerääntyä katsojia, Sallila sanoo.

– Saatetaan tulla liian lähelle, ja se on tietysti myös turvallisuusasia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja