Matalalla lentäneet helikopterit hämmensivät helsinkiläisiä myöhään keskiviikkona: "Ikkunat helisivät" – katso video

0:16
Katso video: Matalalla lentävät helikopterit herättivät hämmennystä myöhään keskiviikkoiltana Helsingissä.

Erittäin matalalla lentäneet helikopterit hämmästyttivät Helsingin Itä-Pasilassa asuneita hieman ennen iltakymmentä ja uudelleen iltayhdeltätoista keskiviikkona. MTV Uutiset yritti selvittää, mistä oli kyse.

MTV Uutisten silminnäkijän mukaan kopteri lensi ”hemmetin matalalta" Vallilan konepajan suunnalta Itä-Pasilan yli. Silminnäkijän mukaan kyseessä ei ollut keltainen lääkintähelikopteri vaan tumma pidemmän mallinen kone. Silminnäkijän mukaan useita naapuruston asukkaita riensi parvekkeelle ihmettelemään lentoa.

Luonto-liiton toiminnanjohtaja Riku Eskelinen kertoo Twitterissä hämmästelleensä myös kahden helikopterin jylyä.

– Kaksi helikopteria lensi juuri Itä-Pasilan yli niin matalalla, että ikkunat helisivät. Laskeutuivat Kumpulanlaakson nurmikentälle 5 sekunnin ajaksi ja lähtivät heti siitä etelään. Todella outoa, kello on kuitenkin jo 22.00.

Eskelisen twiittiin kommentoitiin hieman ennen kello 23, että sama toistui Espoossa. Kello 23 MTV:n silminnäkijä kertoi jo kolmesta matalalla lentäneestä kopterista.

MTV Uutiset kysyi asiasta poliisilta, pelastuslaitokselta, puolustusvoimien tiedotuspäällikkö Max Arhippaiselta, sekä Vartiolentolaivueen komentajalta Matti Lallukalta. Kukaan heistä ei tiennyt asiasta mitään. Poliisi vahvisti, ettei heillä ole ollut helikopteritehtävää Helsingin illassa.

Lallukka kehotti ottamaan yhteyttä Suomenlahden merivartiostoon, mutta numero meni suoraan vastaajaan.

Soitto puolustusvoimien viestintään tuotti seuraavan vastauksen: "Puolustusvoimat ei kommentoi tai vahvista, että käynnissä oli jonkinlainen operaatio kaupunkialueella"

Utin jääkärirykmentillä oli keskiviikkona päivällä yhteinen harjoitus Helsingin poliisin kanssa Finnlinein M Finnstar -aluksella Vuosaaren satamassa MTV Uutiset ei tavoittanut Finnlinesia kommentoimaan asiaa keskiviikkoiltana.

Rajavartiolaitoksen nettisivuilla kerrotaan, että Suomenlahden merivartiosto järjestää ja johtaa merellisten erityistilanteiden hallintaan keskittyvän harjoituksen pääkaupunkiseudulla sekä Porvoon ja Kirkkonummen välisellä merialueella 3.–7. toukokuuta.

MTV Uutiset ei tavoittanut keskiviikkona illalla rajavartiolaitoksen edustajaa kommentoimaan, liittyvätkö keskiviikkoiltana myöhään Helsingissä lentäneet helikopterit kyseiseen harjoitukseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja