Helsinkiläispoliisi kehotti ajamaan 5 km/h alinopeutta – Autoliitto IS:lle: Tämä siitä seuraisi

Ilta-Sanomat kysyi Autoliiton koulutuspäällikön näkemystä helsinkiläisen ylikomisarion ehdotukseen.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtajalta, ylikomisario Dennis Pastersteinilta kysyttiin kuumassa Twitter-keskustelussa, miten se, että autoilijan huomio kiinnittyy ajaessa nopeusmittariin, parantaa liikenneturvallisuutta. Pastersteinin mukaan autoilijat voisivat ajaa alle sallitun nopeuden.

– Nopeusmittariin pitää kiinnittää erityistä huomiota vain jos pyrit ajamaan maksiminopeutta, Pasterstein vastasi ja suositteli ajamaan 5 km/h alle rajoituksen.

– Nopeusrajoitus on suurin sallittu, ei pienin mahdollinen. Sen ymmärtämisessä on vielä paljon tekemistä, hän jatkoi.

Autoilijoilla oikeus edetä nopeusrajoituksen mukaan

Ilta-Sanomat kysyi Autoliiton koulutuspäälliköltä Teppo Vesalaiselta näkemystä Pastersteinin Twitterissä täystyrmäyksen saaneeseen ehdotukseen. Vesalaisen mukaan sallitusta nopeusrajoituksesta voi olla tarpeen poiketa liikennetilanteen tai olosuhteiden vuoksi, mutta ehdotus jatkuvasta alle nopeusrajoituksen ajamisesta ei hänestä kuulosta järkevältä.

– Liikennetilanteen ja olosuhteiden ollessa suotuisat pitää olla mahdollisuus ajaa suurinta sallittua nopeutta. Väitän, että Pastersteinin esittämä toimintatapa olisi omiaan provosoimaan takaa tulevia ohituksiin, koska osa autoilijoista varmasti haluaa – ja heillä on siihen myös oikeus – edetä nopeusrajoitusten mukaan, Vesalainen kommentoi asiaa Ilta-Sanomille.

Tarpeettomasta hidastelusta aiheutuva provosoituminen johtaisikin Vesalaisen mukaan jopa liikenneturvallisuuden heikentymiseen.

***

0:42

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja