Mainos

Helsinkiläisnainen etsii veljensä hengen pelastanutta: "Vähintään kakkukahvit kiitokseksi"

Helsinkiläinen Seija Moilanen etsii veljensä pelastanutta hyväntekijää sosiaalisen median kautta.

Palkansaajajärjestö Pardiassa työskentelevä Seija Moilanen sai dramaattisen puhelinsoiton maanantaina. Espoon Leppävaarassa hiihtämässä ollut veli oli saanut täysin yllättäen sairaskohtauksen kesken treenin. 

Hengenlähtö oli ollut vain minuuteista kiinni.

– Kesken hiihdon hän sai täysin yllättäen sydänpysähdyksen. Henkilö, joka oli aloittanut heti elvyttämisen, vaikutti merkittävästi siihen, että kaikki päättyi lopulta hyvin, Moilanen sanoo MTV Uutisille.

Sairaskohtaus sattui onneksi Leppävaaran hiihtostadionin tuntumassa, eikä sysimetsässä pimeällä hiihtopolulla. Siksi myös tuntematon elvyttäjä pääsi nopeasti auttamaan.

Moilanen kertoo, että ambulanssi saatiin paikalle vain viidessä minuutissa. Mediheli tuli hakemaan kohtauksen saaneen läheiseen Jorvin sairaalaan.

– Veli vietti kaksi vuorokautta teho-osastolla. Nyt hän on onneksi herännyt, Moilanen iloitsee.

Lääkäreiden mukaan mies on hengissä tehokkaan ja rohkean ensiavun ansiosta.

– Hoitava lääkäri sanoi, että tässä kaikki meni niin hyvin kuin tällaisissa tapauksissa voi mennä. Rohkeasti toimeen tarttunut elvyttäjä on ollut merkittävä tekijä siinä, että veljeni on elossa ylipäätään, Moilanen kiittelee.

Moilanen kiittää tuntematonta pelastajaa Twitter-tilillään tuoreeltaan. Hän aikoo laittaa kyselyä avunantajasta myös Facebookiin, kunhan ehtii.

Jos kuva ei näy voit katsoa sen täältä.

Tarkoituksena olisi saada hyväntekijä kiinni. Moilanen haluaa kiittää veljensä pelastajaa sydämensä pohjasta.

– Toistaiseksi häntä ei ole tavoitettu. Hirveän mielelläni hänet tavoittaisin. Vähintäänkin luvassa olisi kakkukahvit, Moilanen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.