Helsinkiläismies sairastanut koronaa 10 päivän ajan – pahin oire on ollut kokonaisvaltainen lihaskipu: "Ihan pieniä oireita on vielä"

3:05
Koronavirukseen sairastunut mies kertoo kokemistaan oireista.

MTV Uutisten haastattelema mies kertoo, että pahimpia oireita ovat olleet taudin tuomat lihaskivut.

— Vointi tällä hetkellä on oikein hyvä. Ihan pieniä oireita on vielä, sellasta poismenevän nuhan tunnetta. Pikkasen päässä tuntuu räkäisyyttä, mutta ollaan menossa parempaan päin.

Näin kertoo MTV Uutisten tavoittama, koronaa sairastava mies, jolla sairastelua on nyt takana arviolta kymmenen päivää. 

Mies kertoo käyneensä lävitseen kaikki tuntemukset, mitä taudinkuvaan kuuluu. Kuumeilu on ollut tosin hänellä koko sairasteluajan pientä, mittari on näyttänyt korkeimmillaan 37,2.

Kuumetta hänellä ei omien sanojensa mukaan sitäkään ole ollut viiteen päivään.

Miehen mukaan korona on tuntunut hänelle toistaiseksi lähinnä normaalilta flunssalta. Yhden erikoisen tuntemuksen hän kuitenkin osaa mainita.

— Luin lehdestä, että tämä voisi aiheuttaa maku- ja hajuaistin muutoksia. Olen itse juuri huomannut, että esimerkiksi hammastahna eikä kahvi maistu aivan oikealta. Hieman erilaiselta maistuu. Eiköhän se ohi mene.

Pahat lihaskivut

Pahimmaksi oireeksi mies mainitsee lihaskivut, jotka tuntuvat hänen kuvailujensa perusteella koko kropassa. 

— Lihaskipu on sellaista särynomaista. Särkee samalla tavalla kuin olisi harjoitellut tosi paljon. Kipeänä ovat olleet silloin tällöin jalkojen, alaselän ja yläselän lihakset. Yhtenä aamuna oli selkä sen verran kipeä, että heräsin siihen ja jouduin ottamaan yhden kolmesta buranasta, joita olen tänä aikana syönyt.

Kun mies sai koronadiagnoosin, kertoo hän ottaneensa sen heti vakavasti. Hän onkin pyrkinyt nyt antamaan keholle niin paljon lepoa kuin vain on mahdollista.

— Kun oli pientä tuntemusta ylähengitysteissä ja on tiennyt, että tämä voi mennä myös keuhkoihin, niin sen jälkeen pyrkinyt täydelliseen lepoon ja antanut keholle mahdollisuuden parantua.

Mies mainitsee, että flunssanomaisia oireita hän on pystynyt lievittämään juomalla kuumaa juotavaa.

Kuuntele miehen koko puhelinhaastattelu yläpuolelta löytyvältä videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja