Helsinkiläiskoulun ex-opettajaa syytetään useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä – kiistää syytteet, mutta ei pidä oppilaille viestittelyään fiksuna

Lakialoite vaatii kovempia rangaistuksia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1:15
Lakialoite vaatii kovempia rangaistuksia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään ratkaisun jutussa, jossa helsinkiläisen koulun miesopettajaa syytetään useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä. Syytteet liittyvät tapahtumiin vuosina 2013–2017. Niitä on käsitelty oikeudessa ilman yleisöä.

Hyväksikäytöistä epäilty opettaja on Svenska Ylen tietojen mukaan ollut poissa opetustyöstä viime vuoden huhtikuusta lähtien, jolloin poliisi alkoi tutkia rikosepäilyjä.

Saman koulun rehtoria vastaan on nostettu virkarikossyyte, jota käsitellään tammikuussa. Rehtorin tapauksessa kyse on siitä, tiesikö hän opettajan toiminnasta ja toimiko hän tämän esimiehenä asianmukaisesti.

Opettaja on kiistänyt syytteet kirjallisessa vastauksessaan oikeudelle. Hän katsoi, että esimerkiksi oppilaiden koskettamisessa on ollut kyse hieronnasta tai muusta auttamisesta ilman seksuaalisia tarkoitusperiä. Viestejä opettaja selitti esimerkiksi niin, että oppilas oli aloittanut seksistä ja homoseksuaalisuudesta kysymisen. Sen opettaja myöntää, ettei kaikki viestittely ollut jälkikäteen arvioiden fiksua.

Lue myös:

    Uusimmat