Helsinkiläisestä metsästä löytynyt kuollut koiranpentu järkyttää – "Se oli ihan umpijäässä"

Helsingin Vuosaaressa on löydetty metsästä jäätynyt koiranpentu. Surullinen löytö on järkyttänyt muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Pennun löytänyt Helena Östdahl oli ulkoiluttamassa hoitamaansa koiraa Mustavuorella sijaitsevalla ulkoilualueella, kun koira huomasi jotain poikkeuksellista.

– Koira lähti nuuhkimaan ja katsomaan jotain. Luulin aluksi sitä kuolleeksi metsän eläimeksi, mutta koiranpentuhan se oli, Östdahl kertoo.

”Ihan ehjän näköinen”

Koira ei ollut aivan vastasyntynyt, sillä sillä oli jo selvä karvapeite. Östdahl kuitenkin arvioi, ettei koira ollut vielä edes luovutusiässä. Hän kuvailee tapausta todella järkyttäväksi.

– Noin pieni kuuluisi emonsa luokse tai pentulaatikkoon, hän sanoo.

Koira oli niin nuori, ettei se itse pystynyt metsään menemään.

– Lähellä ei ole asutusta. Ainoa vaihtoehto on, että ihminen on sen sinne vienyt, hän pohtii.

Sitä, mitä koiralle tarkemmin oli tapahtunut, ei Östdahl osaa sanoa.

– Se oli ihan ehjän näköinen, mutta umpijäässä, ei mitään peittona. Toivoa sopii, ettei sitä ole sinne elävänä jätetty, hän sanoo.

Suunnittelee rikosilmoituksen tekoa

Eläinrakas Östdahl kertoo, tapauksen järkyttäneen häntä.

– Kyllä tuollainen eläinlapsen asia liikuttaa kovasti. Se oli jotenkin niin kauheaa, hän sanoo.

Kuva päätyi lopulta Facebookin Vuosaari-ryhmään, jossa se on herättänyt runsaasti vihastusta.

– En olisi arvannut, että tällainen show tulee. Ymmärrän kyllä ihmisten järkytyksen, koska itsekin olen järkyttynyt, Östdahl kertoo.

Östdahl kertoo harkitsevansa rikosilmoituksen tekemistä, ja kertoo sosiaalisen median vahvistaneen ajatusta ilmoituksen tekemisestä. Puhelin on tapauksen jälkeen kuitenkin soinut sellaiseen tahtiin, ettei asialle ole ehtinyt tehdä mitään.

– Todennäköisesti teen ilmoituksen ja vien asian loppuun, hän toteaa.

Koiranpentu on yhä metsässä.

– Sinne minä sen jätin. Aioin ottaa mukaan, mutta en tiennyt mitä tehdä sille ja minne laittaa. Niinpä jätin sen sinne ja peittelin lumella, hän kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat