Helsinkiläinen Atila menetti kahvilansa ja työllistää nyt itsensä autopesulassa: "Paha mieli jäi – olimme kuin iso perhe"

1:23

Helsinkiläinen Atila Pekerman joutui luopumaan kahvilastaan maaliskuussa. Työttömänä miehen ei kauaa tarvinnut olla, sillä nyt hän totuttelee uuteen arkeen autopesulan työntekijänä.

Kahvilayrittäjä Atila Pekerman on tuttu kasvo Helsingin Vuosaaren kaupunginosassa. Mies pyöritti kauppakeskus Columbuksessa Marian konditoria -kahvilaa 11 vuotta, mistä tuli tärkeä kokoontumispaikka varsinkin alueen ikäihmisille.

Miehen ilmoitus paikallisessa Facebook-ryhmässä järkyttikin monia, kun Pekerman kertoi joutuvansa sulkemaan kahvilansa maaliskuussa lopullisesti. Kauppakeskus Citycon ei jatkanut kahvilan vuokrasopimusta, mikä herätti alueen asukkaissa vahvoja reaktioita.

Paikalliset keräsivät adressin, jolla he tahtoivat vedota kauppakeskukseen. Pekerman kertoo saaneensa hämmentyneitä ja pettyneitä viestejä sosiaalisessa mediassa tapauksen vuoksi.

– Paha mieli jäi. Se oli enemmän kuin kahvila, ihmiset tulivat sinne juttelemaan ja me olimme kuin iso perhe, Pekerman toteaa harmistuneena MTV Uutisten haastattelussa.

Uusi työ autopesulassa

Pekermanille tarjottiin työpaikkaa konditoriaketjun muista toimipisteistä, mutta mies kieltäytyi. Hän on omien sanojensa mukaan tottunut olemaan yrittäjä, joten hän halusi kokeilla jotain muuta. 

Kahvilan sulkeuduttua Pekerman ei jäänyt kuitenkaan toimettomaksi. Mies työskentelee nykyään ystävänsä autopesulassa, joka sijaitsee Hertsin kauppakeskuksessa Helsingin Herttoniemessä.

– Muutama asiakkaani kahvilasta on jo käynyt tervehtimässä, mutta monet heistä ovat ikäihmisiä, joten he eivät voi nyt liikkua ulkona koronaviruksen vuoksi, Pekerman harmittelee.

Uudessa työssä Pekerman sanoo pitävänsä tärkeimpänä sitä, että asiakas lähtee tyytyväisenä. Se on ollut aina hänen periaatteensa.

– Työ on minulle tärkeää. Jos joutuisin olemaan vain kotona, tulisin hulluksi, Pekerman naurahtaa.Vaikka mies kertoo nauttivansa uudesta työstään, hän myöntää ikävöivänsä kahvilansa asiakkaita.

– Mielelläni palaisin kahvilayrittäjäksi, jos löytyisi sopivat tilat Vuosaaresta. Olen sanonut kaikille ihanille asiakkailleni, että haluaisin palata heidän luokseen, jos sellainen mahdollisuus tulee, Pekerman summaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja