Helsinkiin avataan Euroopan suurin pakettiautomaatti – yhteensä 1002 luukkua

2:05
Uutisaamu tutustui uuteen pakettiautomaattikeskukseen Helsingin Munkkivuoressa.

Suomalaiset noutavat pakettinsa mieluiten pakettiautomaatista. Suomessa onkin maailman eniten pakettiautomaatteja väestöön suhteutettuna. 

– Puola saattaa pian mennä meidän ohi, siellä pakettiautomaatteja rakennetaan kaiken aikaa lisää, kertoo Postin paketti- ja verkkokaupan johtaja Arttu Hollmérus.

Koronan myötä entisestään kasvaneeseen pakettiliikenteeseen Posti vastaa rakentamalla lisää automaatteja. Tänään Helsinkiin avataan Euroopan suurin pakettiautomaatti, jossa on 1002 luukkua.

Viime vuonna Posti toimitti 67 miljoonaa pakettia, jossa oli kasvua edellisvuodesta 27 prosenttia. Etenkin kuluttajat käyttävät postin palveluita, eikä pelkästään pikkupakettien tilaamiseen Kiinasta.

– Aasiasta tuleva liikenne väheni Postin pakettivolyymeissa viime vuonna, mikä johtuu siitä, että lentoliikenne ei kulkenut entiseen tapaan. Meillä Postissa kasvoi nimenomaan kotimaisen kaupan pakettiliikenne, kertoo Hollmérus.

Koronan aikana pakettiliikenne on kasvanut mutta kirjeposti on vähentynyt jopa ennustettua rivakammin. Suomalaiset käyttävät mielellään pakettiautomaatteja.

– Suomi on edelläkävijämaa pakettiautomaateissa, sanoo Hollmérus.

Virheitä sattuu ja ne selvitetään

Sosiaalisessa mediassa törmää ajoittain tapauksiin, joissa kansalainen on julmistunut postin palveluun. 

– Totta kai virheitä sattuu, mutta ne selvitetään, sanoo Hollmérus.

Palaute ei mene hukkaan, vaan sitä seurataan tarkasti.

– Esimerkiksi täältä Munkkivuoresta on tullut palautetta, jossa on toivottu lisää noutopistekapasiteetti, ja nyt sitä on tänne saatu, kertoo Hollmérus seisoen luukun numero 1002 kohdalla.

Munkkivuoren ostoskeskuksen pakettiautomaatti otetaan käyttöön tänään ja se on Euroopan suurin pakettiautomaatti.

Postilla on 2200 pakettiautomaattia, joissa on yhteensä noin 120 000 luukkua. Tavoitteenaan Posti pitää noin 4000 pakettiautomaattia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja