Mainos

Helsinki-Vantaan uusi terminaali käyttöön

Helsinki-Vantaan uusi ulkomaanterminaali on otettu käyttöön tänään.
Lentoasemalla onkin kuulutettu ahkerasti tuloaulan muutoksista ja ilmailulaitoksen asiakaspalvelijat ohjaavat saapuvia matkailijoita. Uudet tilat otetaan käyttöön hallitusti eli lentoja siirretään uusiin tiloihin vähitellen.

Lentoaseman laajennusosa

-Muutos on niin iso, että emme halunneet lähteä siihen kertaheitolla. Meillä on myös uusi matkatavaroiden käsittelyjärjestelmä, joten halusimme tehdä tämän varman päälle, pr-päällikkö Annika Kåla Ilmailulaitoksesta kertoo. Kåla laskee, että maanantaiaamuna uudesta lähtöaulasta lähti kolme konetta ja puolelta päivin kolme. Iltapäivällä aulasta lähti New Yorkin kone ja sen jälkeen kaikki reittilennot. Kålan mukaan kaikki matkustajat olivat löytäneet omat lentonsa eikä ruuhkia päässyt syntymään. Uudet tilat ovat palautteesta päätellen viehättäneet matkustajia.

Laajennuksen jälkeen ulkomaanterminaalin vuosittainen matkustajamäärä nousee alle seitsemästä miljoonasta yhdeksään miljoonaan matkustajaan. Ensi vuonna matkustajamäärän arvioidaan nousevan yli kymmeneen miljoonaan. Laajennusosa pystyy palvelemaan 1250:aa lähtevää matkustajaa tunnissa.

Kaksi terminaalia - usemapia lähtöauloja


Terminaalin laajennus on ollut Ilmailulaitoksen historian suurin investointi. Rakennusvaiheen kustannusten laskettiin nousevan 435 miljoonaan markkaan. Helsinki-Vantaalla on nykyisellään kaksi terminaalia: Terminaali 1 kotimaan lentoja varten ja Terminaali 2 ulkomaanlentoja varten. Ulkomaanterminaali koostuu lähtöauloista 2, 3 ja 4 sekä tuloaulasta 2. Uudesta osasta eli lähtöaulasta 2 lähdetään Finnairin ja sen yhteistyökumppaneiden reittilennoille. Charter- ja lomalennot puolestaan lähtevät nelosaulasta ja muut ulkomaan reittilennot lähtöaulasta 3.

Ulkomaanterminaalin valmistumisen jälkeen alkaa Helsinki-Vantaalla kotimaan terminaalin laajennus. Kolmatta, vuoden 2003 alussa avattavaa kiitorataa rakennetaan parhaillaan.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.