Mainos

Helsinki teki poliisille tutkintapyynnön kaupungin omista päiväkodeista – selvitys paljasti 71 päiväkotia, jotka toimivat ilman rakennusvalvonnan lupaa

7:26
Päiväkodeissa toimitaan äärirajoilla ryhmäkokojen suhteen

Helsinki on tehnyt poliisille tutkintapyynnön omasta toiminnastaan päiväkotien rakennuslupa-asiassa.

Helsingin kaupungin rakennusvalvonta teki maaliskuussa esitutkintapyynnön poliisille päiväkotiyritys Ankkalampi – Ankdammen Oy:stä. Nyt esitutkintapyyntö tehdään kaupungin omasta toiminnasta.

Pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin alkukeväällä läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Maaliskuussa julkistetun selvityksen mukaan yhteensä 71 kaupungin ja yksityisten yritysten päiväkotitilaa oli käytössä ilman rakennusvalvonnan hyväksyntää.

Kyseessä ei tahallinen teko

Rakennusvalvonta on tunnistanut 31 kaupungin päiväkotitilaa sellaisiksi, joissa tarvitaan toimenpiteitä tilojen saattamiseksi vastaamaan rakennusmääräyksiä. Kuuden osalta tarvitaan vielä lisäselvityksiä. Kiireellistä päiväkodin sulkemista vaativia turvallisuusriskejä ei ole havaittu yhdessäkään päiväkodissa.

– Rakennusvalvontaviranomainen on toiminut lain mukaisesti, kun se on saattanut myös kaupungin omat toimet esitutkinnan kohteeksi. Nyt on muiden viranomaisten tehtävänä katsoa, ylittyykö asiassa tutkinta- tai syytekynnys, pormestari Jan Vapaavuori toteaa tiedotteessa.

Kaupungin arvion mukaan kyseessä ei näytä olevan viranhaltijoiden tahallinen teko tai laiminlyönti vaan tilanne näyttää syntyneen kaupungin prosesseissa olevien puutteiden vuoksi.

Tapauksen uusimmista käänteistä uutisoi aiemmin perjantaina Helsingin Sanomat.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja