Helsinki cupin järjestäjien selvitys kahakoinnista valmistui

Poliisitutkinta jalkapallon Helsinki cup -nuorisoturnauksen torstaisesta nujakoinnista kestää vielä pitkään. Tutkinnanjohtaja Paavo Kiiski kertoi perjantaina, että tutkintaa ei ole ehditty vielä aloittaa eikä ihan pian aloitetakaan, koska jutun tutkija jää juuri vuosilomalle.

Välikohtaus sattui Helsingin Siltamäen kentillä D13-poikien ottelun jälkimainingeissa. Ottelussa olivat vastakkain Pohjois-Espoon Ponsi ja thaimaalainen Thairong Thai. PEP:n 3-2-voiton jälkeen tunteet kuumenivat käsirysyn asteelle. Osapuolien kuvaukset tapahtumien kulusta eroavat toisistaan selvästi, ja välikohtaukseen osallistui ainakin yksi joukkueisiin kuulumaton henkilö. Suomessa asuva thaimaalainen mies löi alustavien tietojen mukaan suomalaisvalmentajaa nyrkillä.

- Meillä on käytössämme yksi sivullisen kuvaama videonauha, jonka laatu on kohtuullisen kehno, Kiiski sanoi.

Joukkueiden pelaajat ovat alaikäisiä, ja tutkinnanjohtajan mukaan heidän osuutensa tapahtumiin ei ole kovin merkittävä. Parilla pelaajalla oli ottelun jälkeen naarmuja, mutta vielä ei ole selvää, ovatko ne tulleet ottelun tiimellyksessä vai pelin jälkeisessä nahinassa.

Thaimaalaisjoukkue on vaatinut Helsinki cupin järjestäjiltä puolueetonta selvitystä, tai he menevät suurlähetystön pakeille. Cupin turvallisuusasioista vastaava Risto Niironen kaipasi hänkin perjantaina materiaalia, joka antaisi selvän kuvan siitä, mitä todella tapahtui.

- Näyttää siltä, että rähinän aloittaja ja päätekijä oli kentän laidalla kannustusjoukoissa ollut Suomessa asuva thaimaalainen mies, Niironen kuvasi.

Järjestäjien selvitys

Myöhemmin perjantaina Niironen sai toivomuksensa mukaisesti tutustua Malmin poliisipiirissä videonauhoitteeseen, joka sisälsi osan kärhämästä. Niironen on myös kuullut paikalla olleiden henkilöiden kertomukset siitä, mitä tapahtui.

Helsinki cupin järjestäjien selvityksen mukaan näyttöä siitä, että Thamrong Thain joukkuetta olisi provosoitu ottelu aikana, ei löytynyt. Ei myöskään näyttöä siitä, että thaimaalaisjoukkueen pelaajia olisi lyöty tai vahingoitettu pelin jälkeen. Videonauhalta, jolla ei ole ääntä, näkyy että valmentajien välillä on sanaharkkaa.

Samoin nauhoitteelta näkyy, että Thamrong Thain isokokoinen kannattaja ottaa PEP:n valmentajaa hihasta kiinni ja tätä seuraa käsirysy. Pian seuraavaksi apuun tullut PEP:n sambialainen valmentaja saa thaimaalaisjoukkueen kannattajalta lyönnin kasvoihinsa ja kaatuu hetken päästä takaa-ajettuna maahan.

Thairong Thain kummankin joukkueet pelit Helsinki cupissa ovat päättyneet. He matkaavat seuraavaksi Göteborgissa järjestettävään suureen junioriturnaukseen.

Perjantaina alkuillasta Helsinki cupin järjestäjien selvitys asiasta jaettiin tiedotusvälineille. Sen mukaan Helsinki cupin isännät toimittavat asiasta raportin Gothia, Dana ja Norway cupin, sekä Stockholm Summer gamesin järjestäjille.

Niirosen mukaan Helsinki cupissa tapahtuneesta selkkauksesta on tehty rikosilmoitus ja viranomaiset jatkavat asian tutkimista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja