Helsingin yliopisto pyysi poliisilta apua

Palestiinaa tukevia mielenosoittajia Helsingin yliopistolla 0:30
Student For Palestine -liikkeen mielenosoittajia Helsingin yliopistolla keskiviikkona 12. kesäkuuta.

Helsingin yliopisto on antanut poistumiskehotuksen Helsingin yliopistolla Palestiinaa tukeville mielenosoittajille.

Students for Palestine -liike kertoi kehotuksesta tiistaina julkaisemassaan tiedotteessa.

Liikkeessä toimivan opiskelijan Kevin Soovikin mukaan yliopisto ei ole tehnyt toimia mielenosoituksen lopettamiseksi yhteen mennessä iltapäivällä.

Mielenosoitus on jatkunut toukokuun alusta asti.

Helsingin yliopiston hallintojohtaja Esa Hämäläinen viestittää MTV Uutisille sähköpostitse, että tällä hetkellä yliopisto seuraa tilannetta.

– Yliopiston tilapuoli seuraa tilannetta ja arvioi tarvittavat toimenpiteet. Yliopisto toivoo, että mielenosoittajat poistuvat kehotuksemme mukaisesti.

Ensimmäinen poistumiskehotus annettiin mielenosoittajille maanantaina 10. kesäkuuta. Toinen kehotus annettiin tiistaina 11. kesäkuuta.

Mielenosoituksesta ei ole sovittu yliopiston kanssa, se on jatkunut jo pitkään. Viimeisten viikkojen aikana yliopiston toiminnan häiritseminen on lisääntynyt, Hämäläinen kirjoittaa.

Hänen mukaansa yliopistoyhteisöstä tulee entistä enemmän vaatimuksia, että yliopisto takaisi turvallisen työskentely- ja opiskeluympäristön kaikille.

– On esiintynyt myös ilkivaltaa, ja yliopisto on jopa joutunut tekemään yhden rikosilmoituksen.

Helsingin poliisin johtokeskuksen viestinnästä kerrottiin MTV Uutisille, että Helsingin yliopisto on tehnyt poliisille virka-apupyynnön mielenosoitukseen liittyen keskiviikkona alkuiltapäivästä.

Poliisilta kerrotaan, että pyyntö on vastaanotettu ja sitä käsitellään tällä hetkellä.

Vielä ei ole poliisin mukaan tiedossa, milloin ja millaisiin mahdollisiin toimenpiteisiin poliisin osalta ryhdytään.

Syy epäselvä

Students for Palestine -liikkeen tiedotteen mukaan yliopisto halusi poistaa mielenosoittajat keskiviikkona puoleen päivään mennessä, jotta yliopisto voi tehdä tilaa Sustainability Science Days -konferenssille.

Yliopiston edustajat kuitenkin tarkentavat Helsingin Sanomien haastattelussa, ettei poistumiskehoitus liity järjestettävään konferenssiin tai muihin tuleviin tapahtumiin. Heidän mukaansa poistumiskehoitus annettiin, sillä mielenosoitukset eivät edusta yliopiston politiikkaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Juttua päivitetty 12.6.2024 kello 14.10: Lisätty Esa Hämäläisen kommentit.

Juttua päivitetty 12.6.2024 kello 15.20: Lisätty tieto virka-apupyynnöstä.

Lue myös:

    Uusimmat