Helsingin yliopisto taas rasismikohun keskellä: Teologinen tiedekunta välitti tietoa työpaikasta opiskelijoille, joilla on suomalainen sukunimi

Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta on joutunut kohun keskelle. Twitterissä levinneiden tietojen mukaan työpaikkoja olisi välitetty opiskelijoille, joiden sukunimet kuulostavat suomalaisilta.

Teologian tiedekunta kertoo niin ikään Twitterissä, että tiedekunnasta on tiistaina välitetty neljälle opiskelijalle tietoa islamin tuntiopettajan työmahdollisuudesta eräässä peruskoulussa.

Tiedekunta kertoo saaneensa selville, että opiskelijoihin oli oltu yhteydessä sen perusteella, kenen sukunimi oli kuulostanut suomalaiselta.

Tiedekunta pahoittelee tapahtunutta ja vakuuttaa tekevänsä kaikkensa, jotta vastaavaa ei tapahtuisi uudestaan.

Asiasta kertoi aiemmin Iltalehti.

Aiemmin tällä viikolla Helsingin yliopisto oli toisen kohun keskellä, jonka keskiössä olivat fuksiaisissa opiskelijoiden yllä nähdyt Afrikan tähti -peliin liittyvät asut.


Helsingin yliopiston fuksiaiset herätti ison keskustelun Afrikan tähden rasistisuudesta – kysyimme dosentilta, onko lautapeli rasistinen ja joutaako se takan sytykkeeksi 3:42

Lue myös:

    Uusimmat