Helsingin virtuaalinen vappu keräsi jättiyleisön – JVG:n keikkaa suorana näyttänyt MTV Uutiset nosti piikin yli miljoonaan

Vappuaattona virtuaalista Mantan lakitusta ja JVG:n live-keikkaa seurasi eri kanavista noin 700 000 katsojaa. Helsingin kaupunki kertoo sekä vappuaaton, että päivän sujuneen rauhallisesti. Koronarajoitusten takia vapun viettoon piti keksiä uusi tapa.

Vappuaaton aloittanut virtuaalinen Havis Amandan patsaan lakitus sekä sitä seurannut rap-duo JVG:n keikka Virtuaalisessa Helsingissä keräsi ennätysmäärän katsojia, lähes 700 000, kertoo Helsingin kaupunki. Konserttia näytettiin suorana myös MTV:n uutisissa, mikä nosti yleisömäärän hetkellisesti parhaimmillaan yli miljoonaan katsojaan. Kaupungin mukaan kyseessä on kaikkien aikojen suurin internetissä järjestetty tapahtuma Suomessa.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kiitteli ohjelmaa monipuoliseksi ja sanoi kaupunkilaisten noudattaneen hyvin toivomusta viettää etävappua.

– Tämä oli meille kaikille erilainen vappu, jolloin emme voineet kerääntyä tuttujen vappuperinteiden ääreen, Mantan lakitukseen tai Kaivopuiston piknikille. Helsingin kaupunki halusi kuitenkin tuoda vapputunnelmaa ja iloa etävapun viettoon kotona, ja on hienoa, että kaupunkilaiset ottivat etävapun omakseen, eikä suurempia kokoontumisia kaupungilla ole ollut.

Helsingin poliisin mukaan vapun vietto sujui poikkeuksellisen rauhallisesti. Vappuaattona Kauppatorilla tai Esplanadilla ei ollut väkijoukkoja. Myös vappupäivä on ollut rauhallinen, eikä Helsingin Ullanlinnanmäelle tai Kaivopuistoon ollut kokoontunut piknik-seurueita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja