Mainos

Helsingin vesivahinko: Vettä vyötäröön asti, kolme ihmistä pelastettiin autosta

0:32

Helsingissä on tapahtunut aamuyöllä suuri vesivahinko, joka haittaa edelleen metroliikennettä.  

Aamuyöllä rikkoutuneen runkovesiputken takia Helsingin Sörnäisistä pelastettiin veden saartamiksi joutuneista autoista yhteensä kolme ihmistä. Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Paul Nyberg kertoo, että ainakin kaksi autoa jäi jumiin.

– Putkirikon takia vettä oli Helsingin Sörnäisissä junatiellä jopa vyötäröön asti. Kaksi autoa jäi jumiin veteen. toisesta pintapelastajat pelastivat kolme ihmistä, toisesta kuljettaja pääsi omin avuin pois, Nyberg kuvailee.

Hälytys vesivahingosta tuli pelastuslaitokselle 4.45. Pelastuslaitos on yhä paikan päällä. Vesivahingon takia myös Sörnäisten rantatie, Itäväylä ja Junatie olivat poikki liikenteeltä monta tuntia. HSL tiedotti aamulla ennen kello yhdeksää, että Sörnäisten rantatie, Itäväylä ja Junatie on avattu taas liikenteelle ja linjat 16, 55 ja 58 palaavat taas normaalireiteilleen.

Metro kulkee kuitenkin Kalasataman ja Sörnäisten välillä yhä satunnaisin vuorovälein. Aikaisin aamulla metroliikenne oli kokonaan poikki. 

– Pumppaamme yhä vettä kiinteistöistä pois. Vettä tuli runkovesiputken hajoamisen seurauksena kaduille valtava määrä, Nyberg kertoo muista vahingoista.

Nybergin mukaan runkovesiputki hajosi maan alla. Pelastuslaitoksen mukaan vesivahinko on saatu Junatiellä rajatuksi, vesisulut on suljettu ja poliisi huolehtii liikenteenohjauksesta.  Enimmillään pelastuslaitokselta oli paikan päällä yksikköjä neljä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.