Helsingin Uutiset: Ilmastohaitallisten tuotteiden ulkomainonta halutaan kieltää, 15 valtuutettua allekirjoitti valtuustoaloitteen

Loppuuko lumen kippaaminen mereen? Helsinki testaa uutta lumensulatuslaitetta – näin se toimii 6:00
Loppuuko lumen kippaaminen mereen? Helsinki testaa uutta lumensulatuslaitetta – näin se toimii

Helsingin Uutiset kertoo viidentoista Helsingin kaupunginvaltuutetun allekirjoittaneen valtuustoaloitteen, joka rajoittaa mainontaa kaupungin vuokraamilla ulkomainontapaikoilla. 

Mainontaa halutaan suunnata ilmasto- ja ympäristöystävällisempään suuntaan, sillä kaupunki on sitoutunut ilmastotalkoisiin. 

Aloitteen on tehnyt valtuutettu Mai Kivelä (vas.). Hän listaa Helsingin Uutisille mainoksia, jotka haluttaisiin kieltää. 

– Lentomatkailu, yksityisautoilu, autojen myynti ja vuokraus, lihatuotteet, muut eläinperäiset tuotteet, muut kuin ekosähkösopimukset, vaateteollisuus lukuun ottamatta vaatelainaamoita ja kierrätysvaatteita, Kivelä sanoo. 

Hän kertoo että kaupunkiympäristölautakunta on yksissä tuumin päätynyt kannattamaan asian tarkastelua. 

Helsingin kaupunki vuokraa ulkomainospalvelua Clear Channe Suomi Oy:n kautta ja nykyinen sopimus on voimassa vuoden 2023 heinäkuun loppuun asti. Ehtoja ei voi muuttaa kesken sopimuskauden, mutta asia on luvattu ottaa tarkastelun alle seuraavaa sopimusta valmisteltaessa. 

Lue myös:

    Uusimmat