Mainos

Helsingin Puhelin osti Keski-Suomen Puhelinta

Helsingin Puhelin siirtyi tänään merkittäväksi omistajaksi pörssiyhtiö Keski-Suomen Puhelimessa. Helsingin Puhelimen osuus jyväskyläläisyhtiöstä nousi 20,5 prosenttiin yhtiön osakkeista ja 17,2 prosenttiin äänistä. Kauppojen kokonaisarvo oli 79,3 miljoonaa markkaa. Yrityssuunnittelujohtaja Jukka Ruuska Helsingin Puhelimesta sanoo, että yhtiön tavoitteena on syventää yhtiöiden välistä yhteistyötä. Hän näkee mieluisana myös sen, että Helsingin Puhelin kasvattaa ääniosuutensa yli 20 prosentin, jolloin Keski-Suomen Puhelimesta tulee sen osakkuusyhtiö. Ruuskan mukaan Keski-Suomen Puhelin on ollut hyvin aktiivinen etenkin uusmedian puolella. Hänen mukaansa Helsingin Puhelimelle avautuu kaupan myötä myös hyvät ja kasvavat markkina-alueet Jyväskylän seudulla.

Keski-Suomen Puhelimen toimitusjohtaja Erkki Kytönen ei koe helsinkiläisyhtiön osakeostoja vihamielisenä valtauksena vaan pikemminkin ystävällismielisenä operaationa. -Me näemme asian positiivisena tapahtumana, joka luo mahdollisuuksia yhteistyön kehittämiselle. Helsingin Puhelin on iso yhtiö ja alan asiantuntija, jolla on paljon resursseja, sanoi Kytönen. Helsingin Puhelin ei aiemmin ole omistanut jyväskyläläisyhtiön osakkeita, mutta yhtiöt ovat harjoittaneet yhteistyötä Finnet-yhtiöissä kaikista omistuskärhämistä huolimatta.

Laaja pienomistus

Keski-Suomen Puhelimella on tällä haava 49800 osakkeenomistajaa, joista suurin osa on pienosakkaita. Valtaosa eli 48800 osakkaista omistaa alle sata osaketta. Yhtiöllä on pörssissä noteerattuja yhden äänen A-osakkeita yhteensä runsaat 2,8 miljoonaa ja 15 ääntä antavia K-sarjan osakkeita 40000 osaketta. Kaikki K-sarjan osakkeet ja niiden 17 prosentin ääniosuuden omistaa äskettäin toteutettua fuusiojärjestelyä varten rakennettu Fiotele Oy. Yhtiö tarkoitettiin turvaamaan mm. riittävän omistuksen säilyminen Keski-Suomessa fuusiovaiheen yli.

Fiotelen omistaa 15 yksityistä ja julkista yhteisöä Jyväskylän alueelta. Niitä ovat mm. Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Yliopiston ylioppilaskunta ja sanomalehti Keskisuomalainen. Sopimuksen mukaan Fiotelen omistus on tarkoitus purkaa omistustilanteen vakiinnuttua, ja sen omistamat K-osakkeet mitätöidään. Keski-Suomen Puhelimen A-osake on noteerattu viikon ajan Helsingin pörssilistalla.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.