Credit Suissen kurssi syöksyi: Myös Helsingin pörssissä reilua laskua, Nordean osake halpeni 7,5 prosenttia

3:50
Pitääkö eurooppalaisten pankkien tilanteesta olla huolissaan Yhdysvaltojen pankkiongelmien vuoksi?

Helsingin pörssissä oli keskiviikkona reipas laskupäivä, kun pankkisektorin vaikeuksien leviäminen Eurooppaan hermostutti markkinoita.

Helsingin pörssin yleisindeksi laski päivän aikana 3,45 prosenttia. Yksi päivän suurimmista laskijoista oli Nordea, jonka osake sukelsi 7,5 prosenttia.

Sveitsiläispankki Credit Suissen vaikeudet ovat keskiviikkona kasvattaneet pelkoja siitä, että Yhdysvaltain pankkikriisi heijastuisi myös Eurooppaan. Yhdysvalloissa kaksi pankkia on kaatunut viime päivinä.

2:07
Yritysten tuloskunto säilyy, mutta osakekurssit voivat heilua voimakkaasti, arvioihiin uutisissa helmikuussa.

Credit Suisse -pankin kurssi ennätyksellisen suuressa syöksyssä – pakkasella yli 30 prosenttia

Sveitsiläisen pankkijätin Credit Suissen kurssi on syöksynyt keskiviikkona ennätyksellisen alhaiselle tasolle, yli 30 prosenttia pakkaselle.

Kurssi lähti syöksyyn Saudi-Arabian suurimman liikepankin Saudi National Bankin kerrottua, ettei se tarjoa enää Credit Suisselle rahoitusta. Saudi National Bank osti viime vuonna 10 prosenttia Credit Suissesta.

Saudi National Bankin hallituksen puheenjohtaja Ammar al-Khudairy on ilmoittanut, että omistusosuutta sveitsiläispankista "ei todellakaan" olla nostamassa.

Pankkisektori on muutoinkin huojunut epävarmuudessa viime päivät, kun kaksi yhdysvaltalaispankkia on kaatunut.

Credit Suissen hallituksen puheenjohtaja Axel Lehmann sanoi finanssialan konferenssissa Saudi-Arabiassa keskiviikkona, että pankki ei tarvitse hallituksen apua.

Hänen mukaansa on virheellistä verrata Credit Suissea kaatuneeseen kalifornialaiseen Silicon Valley Bankiin, sillä sääntely on erilaista.

– Meillä on vahva pääomasuhde, vahva tase, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja