Alamäki syvenee Helsingin pörssissä – taustalla huoli kriisin leviämisestä finanssisektorille

2:07
Yritysten tuloskunto säilyy, mutta osakekurssit voivat heilua voimakkaasti, arvioihiin uutisissa helmikuussa.

Myös Helsingin pörssissä on tänään käyty kauppaa laskutunnelmissa. Pörssipäivää ovat maailmanlaajuisesti varjostaneet viime päivien tiedot kahden amerikkalaispankin sulkemisesta, mikä on aiheuttanut huolta kriisin leviämisestä finanssisektorille. Yhdysvaltain viranomaiset ovat kuitenkin luvanneet tukea pankkien asiakkaille.

Helsingissä yleisindeksi OMXH oli painunut noin 2,5 prosenttia miinukselle, kun kauppaa oli käyty noin tunnin ja vartin verran. Vaihdetuimmista osakkeista Nordea sinnitteli aluksi vastamäkeen, mutta painui myös noin 2,5 prosentin laskuun. Pankkiosakkeista vaihdetuimpien listalla ja laskussa oli myös Sampo. Vaihdetuimpien osakkeiden suurimmat laskijat olivat kuitenkin Wärtsilä lähes 3,7 prosentin kurssilaskulla ja Nokian Renkaat lähes 3,3 prosentin laskulla. Osakekurssit painuivat koko vaihdetuimpien osakkeiden listan kymmenen kärjessä.

Markkinat ovat aamupäivällä olleet laskusuunnassa myös muualla Euroopassa. Esimerkiksi Frankfurtin pörssin DAX-indeksi on laskenut noin 1,9 prosenttia ja Pariisin CAC lähes saman verran.

Perjantaina Yhdysvaltain viranomaiset ilmoittivat ottavansa SVB:n haltuunsa kassakriisin seurauksena. Sunnuntaina valvontaviranomaiset kertoivat sulkeneensa myös newyorkilaisen Signature Bankin. Samalla Yhdysvaltain valtiovarainministeriö, valtion vakuusrahasto Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) ja keskuspankki Fed kuitenkin vakuuttivat, että pankkien asiakkaiden talletukset turvataan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja