Mainos

KL: Helsingin opiskelija-asunnoissa louhitaan bitcoinia – "Luomme ohjeistusta, jos tulee tarvetta"

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin asunnoissa voi louhia kryptovaluutta bitcoinia.

Kauppalehti kertoo, että Hoasin asuntojen vuokraan kuuluvat sähkökulut ovat houkutelleet kryptovaluuttojen louhintaan. Sähkö sisältyy vuokraan noin puolessa opiskelija-asunnoista.

Louhinta kuluttaa todella paljon sähköä. Bitcoin kulutti sähköä viime vuonna eri laskelmien mukaan hieman yli 32 terawattituntia. Suomen kokonaiskulutus vuonna 2016 oli 85 terawattituntia.

Hurjimpien julkisuudessa esitettyjen skenaarioiden mukaan Bitcoin-verkosto kuluttaisi nykymenolla vuonna 2020 saman verran sähköä kuin koko maailma viime vuonna yhteensä.

Hoasin asunnoissa sähkö kuuluu solujen hintaan. Yksiöissä ja perheasunnoissa asukas tekee sähkösopimuksen itse.

Kauppalehden mukaan Hoasin verkot hälyttävät, jos sähkönkulutus nousee liian sureksi. Tällaista ei ole tapahtunut.

– Kryptovaluutat ovat ylipäätään sen verran uusi ilmiö, ettei meillä ole ohjeistusta siihen liittyen. Tiedostamme, että kryptovaluutat vievät paljon sähköä, ja luomme tähän ohjeistusta, jos siihen tulee tarvetta, sanoo Hoasin innovaatio- ja brändijohtaja Tommi Ora.

Ora kertoo, että nykytilanteessa bitcoineja voi louhia Hoasin asunnoissa vapaasti. Noussut sähkönkulutus näkyisi kyllä vuokrissa.

Yleisimmin bitcoineja louhitaan subventoidun sähkön hinnan maissa, kuten esimerkiksi Kiinassa. Sähköä louhintakeskuksiin saadaan usein salaa ja omilla virityksillä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.