Mainos

Helsingin laskusotku purkautuu – 49 000 maksumuistutusta jonossa

Helsingin kaupunki on kevään ja alkukesän aikana lähettänyt asiakkailleen yli 100 000 myöhästynyttä maksumuistutusta viime vuoden laskuista.

Syynä myöhästymiseen ovat pahat tekniset ongelmat kaupungin uudessa taloushallinnon järjestelmässä, joka otettiin käyttöön viime vuoden alussa.

Laskujen osalta järjestelmä saatiin ajan tasalle heinäkuussa 2012, mutta maksumuistutukset jäivät jumiin.

– Perinnän toiminnallisuus, maksumuistutusten lähettäminen tai aineiston lähettäminen perintätoimistoon, on uudessa järjestelmässä saatu käyttöön vasta tänä vuonna ja sen takia nyt on lähetetty paljon maksumuistutuksia viime vuoden laskuista, kertoo Elina Tirkkonen, Helsingin kaupungin taloushallintopalvelun palvelupäällikkö.

Viime vuoden maksamattomia laskuja perittiin tämän vuoden huhtikuussa, toukokuussa ja elokuussa arviolta noin 13,5 miljoonan euron edestä.

Koska maksumuistutuksia ei pystytty perintälain vaatimalla tavalla lähettämään kohtuullisessa ajassa, niihin ei lisätty viiden euron perimispalkkiota eikä viivästyskorkoja. Mukana on saatekirje, jossa kerrotaan tämä ja ohjeistetaan asiakkaita ottamaan yhteyttä taloushallintopalveluun, mikäli katsovat maksaneensa laskun jo viime vuonna.

Maksumuistutukset koskivat kaikkia kaupungin taloushallintopalveluiden laskuttamia kaupungin toimintoja, kuten sosiaali- ja terveystointa, opetustointa sekä vuokria.

Myöhässä tulleet karhukirjeet ovat poikineet paljon hämmästyneitä puhelinsoittoja kaupungille. Taloushallinnon palvelupäällikkö Tirkkosen mukaan iso osa asiakkaista on kuitenkin ollut ymmärtäväisiä.

– Tällaista ei voitu edes kuvitella, tämä oli pahempaa kuin painajaiset. Taloushallintopalveluille on todella haasteellista hoitaa vanhoista asioista muistuttamista ja on tämä kuluttajillekin hirveän ikävää, että vanhoja asioita hoidetaan viiveellä, hän kertoo.

Kuluvan vuodenkin maksumuistutuksia on vielä lähettämättä noin 49 000 kappaletta, joista 33 500 kappaletta on sosiaali- ja terveydenhuollon laskuja.

Rästissä olevien laskujen arvo on noin 9,3 miljoonaa euroa. Ne lähetetään Tirkkosen arvion mukaan loppukesästä. Perintä on tarkoitus saada ajan tasalle alkusyksyn aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.