Helsingin koulut kiinni viikoksi pääsiäisen jälkeen, jos lakko toteutuu – koskee 50 000 lasta

Opettajat aloittivat lakon Turussa – näin lakko jatkuu, jos sopua ei synny 6:31
Opettajat aloittivat lakon Turussa 6. huhtikuuta – näin lakko jatkuu, jos sopua ei synny

Perusopetus keskeytetään Helsingin kouluissa viikoksi pääsiäisen jälkeen, mikäli Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön (JUKO), Ammattiliitto Jyty ry:n ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n lakko toteutuu. Asiasta päättivät kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Myöskään esiopetusta ei voida järjestää, mikäli esiopetusta järjestävä koulu tai päiväkoti ei ole auki. Koulut olisivat kiinni tiistaista 19. huhtikuuta seuraavan viikon maanantaihin 25. huhtikuuta. Opetuksen keskeyttäminen ei koske mahdollista lakon ulkopuolelle rajattua opetusta ja koulutusta tai mahdollista suojelutyötä.

Jaoston mukaan opetusta ei voida toteuttaa opetussuunnitelman mukaisesti ilman riittävää opetushenkilöstöä. Lisäksi oppilaiden tuen tarpeita ei voida huomioida eikä kouluilla työskentelevä henkilökunta pysty lakkopäivien aikana huolehtimaan myöskään terveydellistä huomiota vaativien oppilaiden koulupäivien järjestelyistä. Näin ollen kouluja ei voida pyörittää sijaisvoimin tai ryhmiä ja kouluja yhdistelmällä.

Kansanedustaja ja helsinkiläisvaltuutettu Mari Holopainen (vihr.) kertoi Twitterissä, ettei päätös rajaa lakko-oikeutta. Hänen laskelmiensa mukaan opetuksessa on noin 50 000 lasta. Vastaavan suuruinen lakko on toteutunut viimeksi vuonna 1984.

Katso myös:

Kunta-alalla täysmittainen lakko on yhä mahdollinen:"Kaikki on auki, kunnes kaikki on kiinni" 9:02
Kunta-alalla täysmittainen lakko on yhä mahdollinen: "Kaikki on auki, kunnes kaikki on kiinni"


Lue myös:

    Uusimmat