Vaalit

Näin äänet jakautuvat – tästä pääset kuntavaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Helsingin ja Turun pormestaripaikat menossa kokoomukselle – Tampereen täpärä tilanne epäselvä SDP:n ja kokoomuksen välillä

2:14
Juhana Vartiaisesta tulossa Helsingin pormestari. Näin hän kommentoi.

Kokoomus on viemässä pormestaripaikat Helsingissä ja Turussa, Tampereella suurimmaksi puolueeksi nousi SDP.  Kokoomus on kuitenkin Tampereella vaaliliitossa RKP:n kanssa ja kiilaamassa sen avulla SDP:n ohi.

Katso MTV:n kuntavaalien tulospalvelusta, mikä oli oma ehdokkaasi, puolueesi tai kuntasi lopullinen tilanne!

MTV Uutiset Livessä jatketaan kuntavaalien jälkipyykillä osoitteissa mtv.fi ja mtvuutiset.fi.

MTV.fi:stä voit katsoa kaikki vaalilähetykset myös jälkikäteen.

Helsingissä, Turussa ja Tampereella lisäjännitystä kuntavaaliasetelmiin on tuonut se, että kaupungeissa käydään samalla myös pormestarivaaleja.

Tampereella kaikki äänet on jo laskettu ja SDP voitti Kokoomuksen minimaalisella 0,1 prosenttiyksikön erolla. Äänimäärissä mitattuna SDP:llä on 136 ääntä enemmän. Kokoomus on kuitenkin Tampereella vaaliliitossa RKP:n kanssa ja vaaliliitolla on SDP:tä enemmän ääniä.

– Kun nämä äänet lasketaan yhteen, Kokoomuksen ja RKP:n yhteisellä listalla olisi 26 ääntä enemmän kuin SDP:llä. Ääniä pitää laskea uudestaan ja sen jälkeen selvitetään, miten pormestaripaikka lopulta jaetaan, selvittää MTV:n Tulosillan juontaja Jaakko Loikkanen

Jos SDP:n voitto pitää, Tampereen pormestarina jatkaa nykyinen pormestari Lauri Lyly. Jos taas voittajaksi nousee kokoomus, tulee pormestariksi joko Anna-Kaisa Ikonen tai Kalervo Kummola, jotka molemmat puolue on nimennyt ehdokkaikseen. 

Helsinki ja Turku menossa kokoomukselle

Helsingissä kokoomus on viemässä suurimman puolueen paikan, kun ääntenlasku on vielä kesken. Myös Turun suurimman äänisaaliin on saamassa kokoomus. 

Helsingissä kokoomuksen pormestariehdokas ja hyvin todennäköinen seuraava pormestari on kansanedustaja Juhana Vartiainen. Turussa puolestaan nykyinen kaupunginjohtaja Minna Arve.

MTV:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlundin mukaan tulos vastaa sitä todellisuutta, joka Suomessa vallitsee.

– Kokoomus on erityisesti entistä enemmän Etelä-Suomen suurten kaupunkien puolue. Verrattuna esimerkiksi perussuomalaisiin, joka kerää paljon tasaisemmin kannatusta koko maassa, Grönlund sanoi MTV:n Tulosillassa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja