Kokoomuksen voitto Tampereella ratkesi vain 26 äänellä – pormestarin paikan ratkaisi vaalien alla kuollut ehdokas

1:41
Näin eri julkisuuden henkilöt menestyivät kuntavaaleissa – katso video

Uudet valtuustot valitsevat pormestarin valtuutettujen joukosta ja perinteisesti suurimmasta puolueesta. Pääministerin äänisaalis auttoi SDP:n taistelussa, muttei riittänyt voittoon.

Kenties vaalien tiukin taistelu suurimman puolueen paikasta käytiin SDP:n ja kokoomuksen välillä Tampereella. Puolueet saivat jännittää vaalitulosta aivan ääntenlaskennan loppuun saakka.

SDP sai Tampereella 27 963 ääntä ja kokoomus 27 829 ääntä. Kokoomuksen kanssa vaaliliitossa ollut RKP sai 160 ääntä, ja tämä vei lopulta kokoomuksen voittoon.

RKP:n 160 ääntä kuuluivat valtuutettu Peter Löfbergille, joka kuoli vaalien alla toukokuussa. Hän oli kuollessaan 73-vuotias. Asiasta uutisoi muun muassa Aamulehti.

Lopullisen laskennan mukaan kokoomus voitti SDP:n lopulta vain 26 äänellä. Äänet tullaan mitä todennäköisimmin vielä tarkistamaan. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle

Kokoomuksen pormestariehdokkaana on kansanedustaja ja kaupungin edellinen pormestari Anna-Kaisa Ikonen. SDP:n ehdokkaana on nykyinen pormestari Lauri Lyly. Molemmat ehdokkaat olivat kaupungin ääniharavoita: Lylyä äänesti vajaat 2 500 tamperelaista, kun taas Ikosta lähes 5 100.

SDP ja kokoomus saivat molemmat 17 valtuutetun paikkaa. Kaupungin selkeä äänikuningatar oli pääministeri Sanna Marin yli 10 500 äänellä.

Pormestarin valitsee elokuun alussa aloittava uusi valtuusto.


Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja