Helsingin huippukokouksen muistokolikkoon päätyi tukku noloja mokia – kirjoitusvirheitä ja täysin väärä lainaus Trumpilta

Trumpin ja Putinin tapaaminen yhteydessä jaetaan"Suomi-tabletteja"–"Tämä on uniikkia" 1:37

Kesällä Helsinki meni sekaisin presidentti Trumpin ja Putinin tapaamisesta. Sekaisin menivät myös sanat tilaisuudesta teetetyssä keräilykolikossa.

Katso uutisvideo: Trumpin ja Putinin tapaamisen yhteydessä jaettiin "Suomi-tabletteja"!

Kolikkomokasta uutisoi Suomessa ensin Helsingin Sanomat, jonka mukaan jopa Helsingin nimi on kirjoitettu väärin kolikon venäjänkielisessä osuudessa.

Valkoisen talon lahjatavaramyymälä kauppaa nyt jo toista Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin Helsingin huippukokouksesta tehtyä muistokolikkoa.

Syyskuussa kerroimme edellisestä sadan dollarin hintaisesta kolikosta.

Nyt julkaistu uudempi kolikko vaikuttaa kuitenkin hutiloidusti tehdyltä. Siihen on eksynyt kirjoitusvirheitä sekä todella nolo sitaattimoka. Twitterissä asiasta huomautti NPR-uutiskanavan toimittaja Alina Selyukh.

Selyukhin mukaan kolikkoon kaiverretuissa venäjänkielisissä kirjoituksissa on ainakin kolme kirjoitusvirhettä, jopa sanassa Helsinki. Lisäksi kolikkoon on jostain kumman syystä päätynyt sitaatti, joka on peräisin Trumpin tapaamisesta Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa Singaporessa.

Kolikkoon on kaiverrettu lainaus Trumpilta: "The past does not have to define our future" (Menneisyyden ei pidä määrittää tulevaisuuttamme). Päivämääräksi ja paikaksi on kirjoitettu 12. kesäkuuta 2018, Sentosan saari, Singapore.

Kolikon toisella puolella komeilee tästä huolimatta Helsingin tuomiokirkko.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat