Helsingin edustalla pyörii 250-tonninen jääkaruselli – "Halusimme näyttää, että suomalaiset osaavat pitää hauskaa"

2:03

Helsingin edustalla pyörii nyt valtava jäinen karuselli.

Halkaisija 36 metriä, massaa 250 tonnia ja kaksi pientä sähköperämoottoria. Se on jääkaruselli, kevyttä kävelyvauhtia pyörivä jäälautta Helsingin Vanhankaupunginlahdella.

Janne Käpylehto kehitti jääkarusellin leikkuulaitteen itse. Laite on pitkään puomiin kiinnitetty moottorisaha. Puomi on toisesta päästä kiinni tapissa, niin kuin iso harppi. Moottorisahan alla on pyörästö, jonka päällä on luistoa estävä kanaverkko. Käpylehdon keksinnön avulla jääkaruselli syntyy muutamassa tunnissa ja leikkujälki on kliinisen siistiä.

– Yhtään möhnää ei saa jäädä rakoon, sillä karuselli pysähtyy kuin seinään, jos leikkujälki on kehnoa, kertoo Käpylehto.

Käpylehti kumppaneineen sahasi karusellin Vanhankaupunginlahdelle pelkästä tekemisen ilosta. Talkooväen innoittajina oli karuselliin keskelle pystytetty telttasauna, valoesitys ja illaksi esiintymään kutsutut muusikkoystävät.

– Halusimme näyttää maailmalle, että suomalaiset osaavat pitää hauskaa. Oleellinen palanen tässä hauskanpidossa on teknologia, joka tarkoittaa siis sähköllä toimivia perämoottoreita, äänentoistovälineitä ja upeita valoja yössä, kertoi Käpylehto.

Käpylehti on ympäristöystävälliseen sähköntuotantoon erikoistunut asiantuntija. Vaikka tammikuinen päivä oli harmaa, niin päivänvaloa oli tarpeeksi aurinkopaneeleille, jotta hän sai ladattua akut illan musiikki-esityksen valonäytöstä varten.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja