Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Helppoja salaatteja juhlapöytään

Erilaisia pastoja
Erilaisia pastojaCopyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 19.05.2001 17:40

Keväisen juhlakauden myötä on Makuja -sivuille tullut runsaasti kysymyksiä juhlapöydässä tarjottavista salaateista. Tässä muutama mukava vinkki säilyvistä ja esivalmisteltavista salaateista. Kymmenen hengen ohje on helppo suurentaa isommallekin porukalle.

Pasta- ja perunapohjaiset salaatit ovat kiitollisia juhlanjärjestäjän salaatteja. Varsinkin perunapohjaiset salaatit paranet maustuessaan yön yli. Pastasalaattikaan, varsinkin öljypohjaisena, ei kärsi säilytettäessä.

Broileri -pestopastasalaatti


(10:lle)

basilikan oksa
basilikan oksaCopyright Alma Media Oyj 2000

1 l kypsää penne pastaa (n. 5 dl raakana)
500 g broilerisuikaleita
n. 200 g kirsikkatomaatteja
1 prk (n. 1,5-2 dl) valmista pestokastiketta
1 dl parmesanjuustoa
kevätsipulia viipaleina
tuoretta basilikaa koristeluun

1. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kypsennä myös broilerisuikaleet.
2. Leikkaa kirsikkatomaatit halki.
3. Yhdistä salaatin kaikki ainekset. Ohenna pestokastiketta tarvittaessa oliiviöljyllä.
4. Koristele salaatti basilikanlehdillä.

Sinihomejuusto-perunasalaatti


(10:lle)

perunat ruudussaperunat ruudussaCopyright Alma Media Oyj 2001

n. 15 perunaa (kiinteämaltoista)
4 päärynää
1 purjo suolaa mustapippuria rouhittuna
200 g sinihomejuustoa
100 g saksanpähkinöitä
1 dl pähkinäöljyä

1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä. Kuori ja viipaloi.
2. Leikkaa päärynät viipaleiksi tai kuutioksi. Suikaloi purjo.
3. Kokoa salaatti kerroksittain laakeaan vatiin tai kulhoon. Ripottele perunaviipaleille suolaa ja mustapippuria. 4. Murenna kerrosten väliin sinihomejuustomuruja, päärynää, purjoa ja pähkinöitä. Sekoita.
5. Kaada pähkinäöljy kastikkeeksi.

Lisää aiheesta:

Onko tässä tämän joulun hittiherkku? Kokeile uutta tapaa tehdä joulutortut!Äiti hakkasi isää ja rikkoi Weksin lapsuuden – yli miljoona on katsonut videon, jota ylistetään Suomen Youtuben parhaaksiLääke hävitti syövän Jaakon vaimon keuhkoista – aivoissa sairaus leviää vanhan lainsäädännön vuoksiLuka, 18, jahtaa isoja rahoja alalla, jolla vain äärimmäisen harva menestyyLoistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?Tarvitseeko koira takin tai tossut – ja miten ne saa sille päälle? "Ihan koulutettavissa oleva asia"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:58
    Ruokaniksit

    Onko tässä tämän joulun hittiherkku? Kokeile uutta tapaa tehdä joulutortut!

  • 11:31
    YouTube

    Äiti hakkasi isää ja rikkoi Weksin lapsuuden – yli miljoona on katsonut videon, jota ylistetään Suomen Youtuben parhaaksi

  • 08:50
    Syöpä

    Lääke hävitti syövän Jaakon vaimon keuhkoista – aivoissa sairaus leviää vanhan lainsäädännön vuoksi

  • 06:39
    Asian ytimessä.doc

    Luka, 18, jahtaa isoja rahoja alalla, jolla vain äärimmäisen harva menestyy

  • Eilen18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?