Helpot vinkit: Vältä keittiön salmonellavaara

Vaikka viihtyisit keittiössä muuten hyvin, voi sen siivoaminen tuntua tylsältä. Siivoaminen kuitenkin kannattaa, sillä keittiö on huonosti huollettuna varsinainen bakteeripesäke.

Näin taistelet pöpöjä vastaan:

Keittiön taso

Ongelma: Teet kanakastiketta ja kana lipsahtaa tasolle. Pyyhkäiset tasoa talouspaperilla, mutta sitten asia unohtuu. Myöhemmin teet voileivän samassa kohdassa.

Ratkaisu: Talouspaperin sijaan pyyhi taso aina antibakteerisella liinalla ruoanlaiton jälkeen. Jos haluat supertehokkaan puhdistajan, tarkista että liina lupaa tappaa 99,9 prosenttia pöpöistä ja bakteereista.

Hanan suodatin

Ongelma: Pyyhkäiset likaisen tiskirätin hanaan tai roiskit likaista vettä ja ruokaa ympäriinsä. Tämä voi johtaa bakteerien lisääntymiseen.

Ratkaisu: Irrota suodatin ja liota sitä yön yli valkoviinietikassa kerran viikossa. Jos et halua irrottaa suodatinta, voit kaataa valkoviinietikkaa muovipussiin ja kiinnittää pussin hanan ympärille esimerkiksi kuminauhalla.

Leikkuulauta

Ongelma: Käytät samaa lautaa niin kalan kuin vihannestenkin pilkkomiseen.

Ratkaisu: Pese lauta jokaisen käytön jälkeen tiskiaineella. Sen jälkeen suihkuta lauta vedellä, johon on sekoitettu teelusikallinen valkaisuainetta. Laita lauta vielä tiskikoneeseen tai pese se uudestaan kuumalla vedellä. On aika hankkia uusi lauta, mikäli nykyinen leikkuulautasi on täynnä veitsen viiltoja tai hankaumia. Ne keräävät hurjan määrän bakteereja.

Keittiöpyyhe

Ongelma: Käsittelet kanaa ja pyyhit sitten kätesi pyyhkeeseen. Salmonellavaroitus!

Ratkaisu: Kun käsittelet lihaa, älä pyyhi käsiäsi pyyhkeellä vaan käytä talouspaperia. Pyyhi kätesi keittiöpyyhkeellä vasta, kun olet ensin pessyt kätesi saippualla.

Tiskiallas

Ongelma: Kaikki altaassa käsittelemäsi raaka-aineet jättävät jälkeensä bakteereja, nesteitä ja verta.

Ratkaisu: Desinfioi allas valkaisuaineella ja vedellä aina kun olet käsitellyt raakaa lihaa tai kanaa.

Tiskirätti

Ongelma: Pyyhit rätillä kaiken leivänmuruista lihasnesteisiin. Käytön jälkeen huuhtaiset rätin ja laitat sen hanan päälle roikkumaan.

Ratkaisu: Puhdista rätti parin päivän välein liottamalla sitä kuumassa vedessä, jossa on ripaus valkaisuainetta. Voit myös laittaa rätin mikronkestävään vesikulhoon ja pyörittää mikrossa pari-kolme minuuttia.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja