Helpot sisustusvinkit – tuo hetkessä kevät kotiisi!

Haluatko raikastaa kotisi kevään kunniaksi? Se ei vaadi paljon, sillä jo pienillä nikseillä pyyhit talven hetkessä pois!

Kevään korvilla on hyvä tehdä piristäviä toimenpiteitä kodissaan. Et ehkä huomaakaan, miten synkkä, nuhjuinen koti voi pitää energiatasot alhaisina, vaikka aurinko paistaisikin. Nyt onkin hyvä hetki päästä kevään makuun raikastamalla koti helpoilla keinoilla.

Lue viisi vinkkiä, joiden avulla uudistat sekä kotisi että mielialasi!

1. Heitä pois ja järjestele

Ei ole mitään järkeä pitää kodissaan turhia tavaroita. Kevät onkin perinteisesti täydellinen aika heittää pois kaikki ylimääräiset vaatteet ja kengät, joita et ole aikoihin käyttänyt. Heitä pois rikkinäiset vaatteet, mutta anna ehjät jollekin, joka niitä tarvitsee. Missä on lähin vaatekeräyslaatikko? Pakkaa itsellesi turhat vaatteet muovikasseihin ja käy pudottamassa kassit laatikkoon. Laita myös kaikki ehjät kirjat ja lehdet kiertoon.

Muista käydä läpi keittiön kaapit, jääkaappi sekä lääkekaappi. Jos epäröit, heitä pois! Kun kaikki kaapit on tyhjennetty turhista, tilaa vievistä asioista, on aika organisoida ne, mitä olet jättänyt jäljelle. Korit, laatikot ja kulhot ovat hyvä tapa pitää arkipäiväiset tavarat järjestyksessä. Kun olet saanut tämän projektin valmiiksi, kotisi on saanut välitöntä piristystä ja olosikin on kevyempi.

2. Vihreyttä ja vehreyttä

Vaikka kukkien hoitaminen vaatii hieman vaivaa, ne tekevät kodista kauniimman. Valitse vaikka vain yhdenlaisia kukkia ja laita ne läpinäkyvään maljakkoon. Tai poimi pihalta edes yksi kukka ja laita se vaasiin yöpöydälle. Kokeile orkideoita, mehikasveja ja kaktuksia, sillä ne elävät pidempään kuin monet muut.

Älä unohda, että kukkien lisäksi hedelmät ja vihannekset tuovat väriä ja raikkautta huoneeseen. Suurella kulhollisella appelsiineja tai sekoituksella sitruunoita ja limettejä voi olla iso vaikutus huoneeseen.

3. Lisää ripaus väriä

Jos huoneesi seinät ovat aina beigen tai harmaan sävyisiä, irroittele hieman. Maalaa joku huone – tai edes yksi seinä – pastellivärillä. Jos et pelkää värejä, kokeile laventelia, sinistä tai vihreää esimerkiksi makuuhuoneeseen. Tai mitäpä jos maalaisit pelkän oven? Kaikista rohkeimmat värit kannattaa kuitenkin säästää eteiseen ja olohuoneeseen.

Älä valitse kaikista intensiivisintä väriä. Valitse sävy, jossa on ripaus harmaata, niin huone pysyy tyylikkään tuntuisena.

4. Petivaatteet kuntoon

Laita paksuimmat peitot ja tummasävyiset petivaatteet säilöön ja vaihda tilalle jotain kevyttä ja raikasta. Et voi tehdä väärin, jos valitset valkoiset lakanat ja pehmeän valkoisen peiton. Heitä joukkoon tyynyjä, joissa on väriä ja kuvioita ja talviluolasi muuttuu keväisen ihanaksi.

5. Hohtoa ja kiiltoa!

Aurinko paistaa jo ikkunoista sisään ja tekee kodista valoisamman. Käytä sitä hyödyksesi. Saat vielä lisää valoa kotiisi, kun valitset metalliset kynttiänjalat, kulhot tai lamput, joiden heijastama auringonvalo raikastaa kodin taatusit. Varma tapa on myös ripustaa seinälle peili ja huoneesi saa kertaheitolla lisää loistetta ja avaruutta. Kiinnitä kuitenkin huomiota siihen, mitä peilistä heijastuu. Sen tulisi olla jotain kaunista, kuten joku vaalea huoneeseen kuuluva vakiokaluste.

Lisää inspiraatiota? Katso Pientä pintaremonttia:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat