Helpot niksit, joilla renkaasi kestävät pitempään

Nokian Renkaiden kesärengasvinkeillä pidät kumit kunnossa ja säästät selvää rahaa.

Nokian Renkaat kertoo tiedotteessaan, miten huolehdit parhaiten renkaidesi kunnosta. 

Hyvin pidetyt renkaat kestävät pitempään, ja ovat ajossa sekä miellyttävämmät että ennen kaikkea turvallisemmat.

  • Tarkista kesärenkaiden kunto. Suositeltava alin uransyvyys on 4 millimetriä.
  • Tarkista myös renkaiden kulumismuoto. Epätasainen kuluminen saattaa olla merkki siitä, että auton ohjausgeometriassa kaikki ei ole kunnossa ja se tulee korjata ennen renkaiden asentamista.
  • Valitse laadukkaat kesärenkaat. Ne ovat huomattavasti turvallisemmat ja säästävät rahaa. Alhainen vierintävastus kuluttaa vähemmän polttoainetta ja laadukkaiden materiaalien ansiosta premium-renkaiden käyttöikä on budjettirenkaita pidempi.
  • Muista tarkistaa pyöränpulttien ja muttereiden kiristys renkaiden vaihdon jälkeen. Alumiinivanteisissa renkaissa suositellaan pyöränpulttien jälkikiristystä noin 200 ajokilometrin jälkeen.
  • Tarkista ilmanpaine. Oikea rengaspaine parantaa turvallisuutta ja renkaiden käyttöikää sekä laskee auton polttoaineen kulutusta. Rengaspaineet tulee tarkistaa kolmen viikon välein kylmistä renkaista.
  • Renkaiden käyttöikää voi myös lisätä kierrättämällä niitä noin 8 000 ajokilometrin välein tai siinä vaiheessa, kun kulumaero on 2 millimetriä. Etuakselin renkaat vaihdetaan taka-akselille ja päinvastoin. 

Lähde: Nokian Renkaat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja