"Helposti 600 miljoonan dollarin arvoinen voitto" – tähtipelaajan saavutuksesta pökerryttäviä arvioita

3:27
Tulosruutu: Hideki Matsuyama nappasi golfin Mastersin voiton ensimmäisenä japanilaismiehenä.

Japanilainen golftähti Hideki Matsuyama saattaa ansaita satoja miljoonia dollareita sponsorirahaa sunnuntaisen Masters-voittonsa ansiosta, urheilumarkkinoinnin asiantuntija arvioi. 

Matsuyamasta, 29, tuli Augustan legendaarisella kentällä ensimmäinen golfin major-voiton napannut japanilaismies. Samalla hänen suosionsa Japanissa kasvoi entisestään. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Urheilumarkkinoinnin asiantuntija Bob Dorfman arvioi Sporticolle, että Matsuyama voi tienata voittonsa ansiosta sponsorirahaa noin 20 miljoonaa dollaria (16,8 miljoonaa euroa) vuodessa. Entä loppuelämänsä aikana?

– Jos hän ei koe uran päättävää loukkaantumista tai skandaalia, sanoisin, että Masters-voitto on Matsuyamalle helposti 600 miljoonan dollarin (504 miljoonaa euron) arvoinen. Hänestä tulee ikoni hänen golfhullussa maassaan, Dorfman perusteli. 

Myös Bill Sanders, joka on manageroinut kiinalaista NBA-tähteä Yao Mingia, povaa suuria lukemia Matsuyamalle. 

– Masters-voitto muuttaa pelin hengen. Japanilla on pitkä historia yhteistyöstä Hollywood-näyttelijöiden ja urheilijoiden kanssa. (Voitosta tuleva) etu saattaa olla rajallinen Yhdysvalloissa, mutta Japanista on tulossa jättipotti. 

Matsuyama puhuu englantia melko huonosti, mutta tällä ei Sandersin mukaan ole suurta merkitystä. 

– Kielitaidolla ei ole väliä GQ-lehden kokosivun mainoksessa. 

Matsuyama on ansainnut pelaamalla 33,3 miljoonaa dollaria (28 miljoonaa euroa) ryhdyttyään ammattilaiseksi vuonna 2013. Masters-voitosta hän sai 2,07 miljoonan dollarin palkintosekin.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja