Mainos

Helmareiden luottopelaajalle kovan luokan kunnianosoitus – liittyi samaan kerhoon olympiavoittajien ja maailmanmestarien kanssa

Helmareiden luottopuolustaja Natalia Kuikka on voittanut arvostetun Honda Sports Awardin. Palkinto jaetaan yliopistourheilussa lajinsa parhaille. Aikaisempien voittajien joukossa on useita olympiavoittajia ja maailmanmestareita. 

Florida Staten yliopistossa opiskeleva ja pelaava Kuikka voitti joukkueensa kanssa yliopistojen mestaruuden. Hän on ensimmäinen Floridan yliopiston jalkapalloilija, joka voittaa palkinnon. Hänet valittiin parhaaksi 1000 Yhdysvaltojen yliopistourheilun kattojärjestöön NCAA:han kuuluvan koulun toimesta.

– Voittaminen on suuri kunnia. Se merkitsee minulle paljon enemmän, sillä en saanut sitä pelkästään taitojeni ja saavutukseni takia, vaan myös koululuokassa, pukuhuoneessa ja yhteisössä tehdyn työn ja omistautumisen vuoksi. Palkinnossa arvostetaan niitä opiskelijaurheilijan osa-alueita, joita ei yleensä huomioida, Kuikka sanoo yliopiston kotisivulla.

Kuikka toimi joukkueensa kapteenina. Hän johti puolustusta mallikkaasti, sillä joukkue päästi 27 ottelussa vain 13 maalia. Suomalaisen yliopistoura tuli nyt päätökseen. Hän pelasi 79 ottelua, joissa teki 9 maalia ja tarjosi 11 maalisyöttöä. Näistä suurin osa syntyi ensimmäisenä vuotena. 

Palkinto jaetaan 12 eri lajissa jokaisen parhaalle urheilijalle. Huippu-urheilun suuret nimet, kuten yleisurheilun kolminkertainen olympiavoittaja Jackie Joyner-Kersee, uinnin viisinkertaiset olympiavoittajat Missy Franklin ja Dana Vollmer, koripallon olympiavoittajat Breanna Stewart ja Maya Moore sekä kaksinkertainen jalkapallon maailmanmestari ja olympiavoittaja Mia Hamm.

Suomalainen on pelannut urallaan 38 ottelua maajoukkueessa.

Alla keskiviikon iltakymmenen Tulosruutu.

5:57

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja