Hellittääkö Intian karmea tulvatragedia? Uhrien määrä noussut, tuhansia loukussa – ihmisiä pelastettu helikoptereilla talojen katoilta

Tuhannet edelleen veden saartamina 1:57

Tulvat ovat aiheuttaneet tuhoa Intiassa Keralan osavaltiossa. Ainakin 186 ihmistä on kuollut elokuun alussa alkaneiden sateiden takia, kertoo uutistoimisto Reuters. Luvut uhrien määrästä ovat ristiriitaisia.

Nyt monsuunisateet näyttävät hellittävän. Maan viranomaiset ennustavat rankkasateita ainoastaan paikoin. Täten varoituksia poistettiin usealta alueelta. Myös tulvavedet alkoivat vetäytyä monin paikoin.

Uutistoimisto Reutersin mukaan 8. elokuuta alkaneet sateet ovat aiheuttaneet vuosisadan pahimmat tulvat ja ainakin 186 ihmistä on kuollut.

Tiedot ristiriitaisia

Tiedot uhrien määrästä ovat ristiriitaisia. The Guardian -lehti kertoo, että viimeisen 11 päivän aikana yli 220 ihmistä on kuollut.

– Sen jälkeen, kun monsuunisateet alkoivat Keralassa 29. toukokuuta, yhteensä 357 ihmistä on kuollut, valtion viranomainen kertoi sunnuntaina The Guardian -lehden mukaan.

Myös uutistoimisto AFP kertoo uhrimäärän olevan kokonaisuudessaan 357. Lisäksi tuhansia ihmisiä on loukussa. 

Intian ilmavoimat ja merivoimien helikopterit ovat nostaneet loukkuun jääneitä ihmisiä talojen katoilta ja tiputtavat elintarvikkeita alueille, joilla olevia ihmisiä eivät voi vielä auttaa.

Viranomaisten pelkona on nyt, että nyt taudit leviävät pakolaisleireillä, joilla on yhteensä satoja tuhansia ihmisiä.

Lue myös:

    Uusimmat