Ensimmäinen hellepäivä! Kevään lämpöennätys rikkoutui tänään Itä-Suomessa – illaksi luvassa ukkosia

Lämpötila on pysytellyt tänään suuressa osassa maata vain hieman 10 asteen yläpuolella, mutta toisin on ollut Itä-Suomessa. Ilomantsissa mitattiin hetki sitten 25,2 astetta, kertoo Ilmatieteen laitos.

Helleraja rikottiin siis ensimmäistä kertaa tänä keväänä. MTV uutisten meteorologin Miina Mannisen mukaan Itä-Suomen ylitse on kulkenut lämmin rintama ja siellä on tullut muutamia sadekuuroja.

Illaksi  alueelle odotetaan rajuja ukkoskuuroja. Etelässä on jo tullut rankkojakin sadekuuroja ja ukkosrintama liikkuu Venäjän puolella.

– Ukkoskuurojen odotetaan saapuvan Venäjältä Itä-Suomeen. On ihan mahdollista, että ensi yön aikana ukkostaa Itä-Suomessa. Myös tuuli on voimakasta ja vettä voi sataa erittäin paljon, Manninen kertoo.

Myös viime vuonna ensimmäinen helle osui tälle päivälle

Kevään ensimmäiseen hellepäivään liittyy kiinnostava yksityiskohta: Myös viime vuonna 11. toukokuuta oli kevään ensimmäinen kerta, kun helleraja rikottiin.

– Siitä alkoi viikon hellejakso, Foreca tiedottaa Twitterissä.

Näin ei näytä olevan tällä kertaa, sillä huomenna lämpötilat nousevat Mannisen mukaan ylimmillään noin 17 asteeseen. Aamu ja osin myös päivä ovat sateisia monin paikoin.

Juttua päivitetty klo 17.19: Lisätty uusi tieto hellerajan rikkoutumisesta. Aiemmin kerrottiin tasan 25,0 asteen mittauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat