Helleraja rikki! Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja Hyvinkäällä yli 25 astetta lämmintä

3:56
Mikä sää mökillä? Meteorologi Markus Mäntykannas kertoo vinkit sään ennustamiseen.

Osassa maata on tänään nautittu kesäisen lämpimistä lukemista. Helleraja meni iltapäivällä rikki Hyvinkäällä ja Vantaalla.

Suomessa on nyt mitattu tämän vuoden ensimmäinen hellelukema. Helsinki-Vantaan lentoasemalla mitattiin 25,4 astetta kello 17 aikaan, kertoo MTV:n meteorologi Aleksi Jokela. Hieman aiemmin, kello 16.40, Hyvinkäänkylän mittausasemalla mitattiin kello 25,1 astetta lämmintä.

– Kuluvan tunnin aikana lämpötila saattaa vielä kohota jossain muuallakin yli hellerajan. 

Sää on tällä hetkellä kuin jakautunut kahteen rintamaan: Pohjoisessa värjötellään alle kymmenen asteen lukemissa ja muualla maassa lämpötila pyörii parissakympissä. 

– Nyt näyttää siltä, että Pohjois-Lapissa voi olla loppuviikosta pakkastakin samaan aikaan, kun etelässä on parinkympin lukemia. Etelä-Lappi saattaa saada osansa eteläisen Suomen lämmöstä.

Viikon edetessä lämpö kiipii pohjoista kohti ja keskiviikoksi on Oulun korkeudellekin ennustettu yli 20 asteen lämpötiloja. Hellelukemia on ennustettu myös huomiselle. 

– Viikonloppuna sää muuttuu epävakaisemmaksi, jolloin lämpötila ei välttämättä pääse kohoamaan yli 20 asteen, jos aurinko ei paista.

– Viikonlopuksi on ennustettu sateita maan etelä- ja keskiosaan, myös ukkoskuurot ovat mahdollisia.

Missä helleraja voi rikkoutua? Katso tästä viiden päivän ennuste 102 paikkakunnalle

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja