Mainos

Helle hullaannutti suomalaiset rannoille ja polskimaan

Helleaalto ja nopeasti lämmenneet vedet ovat hullaannuttaneet suomalaiset. Helsingin Aurinkolahden meno oli tänään kuin Rivieralla ja Uimastadionille riitti jonoa koko päiväksi.

Kassalta arvioidaan, että altaissa polski päivän aikana jopa 20 000 ihmistä. Pääkaupungin varsinainen uimakausi alkaa vasta huomenna, kun uimavalvojat ilmestyvät uimarannoille.

– Kyllä nyt kannattaa nauttia. Vanhempien pitää kuitenkin muistaa aina pitää huolta lapsistaan eli heitä ei saa jättää yksin, vaikka huomenna tänne Aurinkolahteenkin ilmestyvät mahtavat rantapelastajat. Pitäkää lapsia koko ajan silmällä ja muistakaa uida rannan suuntaisesti. Vesikin on lämpimämpää tässä lähellä rantaa kuin tuolla ulapalla, muistuttaa kouluttaja Riitta Vienola Uimaopetus- ja hengenpelastusliitosta.

Liikuntaviraston uimarantojen valvonta Helsingissä alkaa huomenna 3.6. Uimarantoja valvotaan 11.8. saakka päivittäin. Helsingissä on 37 uimarantaa, joista valvottuja on tänä vuonna 14. Pikkukosken uimaranta on uimaseuran valvonnassa, muita rantoja valvoo liikuntavirasto.

Turussa rantavalvojat työskentelevät Ispoisissa, Ekvallassa ja Saaronniemessä joka päivä 3.6.-11.8. kello 11-18 juhannusta lukuun ottamatta. Oulussa puolestaan rantavalvojia löytyy mm. Tuiran uimarannalla vasta 25.6. - 5.8.2012 päivittäin klo 10 -18.

Uimavedet lämpimiä

Järvien pintavedet ovat nyt yli viisi astetta tavallista lämpimämpiä. Uimakausi luonnonvesissä on alkanut paljon tavallista aikaisemmin. Kesäkuun alussa järvien pintavesien lämpötilat ovat suuressa osassa maata yli viisi astetta vastaavan ajanjakson keskiarvoa ylempänä.

Esimerkiksi Inarijärvellä Lapissa pintaveden lämpötila oli tänään yli 18 astetta, joka on reilut 11 astetta keskiarvoa korkeampi.

– Täällä Uimastadiolla on varmasti lämpimät vedet. Veden lämpötila on 28 astetta, mutta uskon, että tänään jopa 30. Tällainen helle ja tuhansia ihmisiä, kerrotaan Uimastadionilta.

Aurinkolahdessa polskinut Nikola Heinonen sen sijaan nauttii luonnonvesistä.

– Olen sellainen vesipeto ja tykkään sikapaljon meressä uimisesta, kertoo vedessä seisontaa harrastanut Heinonen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.