Helikopteri aiheutti erikoisen onnettomuuden Italian ympäriajossa – talli julkaisi karun kuvan sairaalavuoteelta

Liian matalalla lentänyt helikopteri aiheutti erikoisen kolarin Italian ympäriajossa neljännen etapin loppuvaiheilla tiistaina. Yksi kilpailija jouduttiin kuljettamaan sairaalaan, kun helikopterin aiheuttama ilmavirta kaatoi rataa reunustaneita aitoja ja aiheutti onnettomuuden.

Erikoisen onnettomuuden uhriksi joutuivat Vini ZabuKTM -tiimin italialainen Luca Wackermann ja belgialainen Etienne van Empel. BBC:n mukaan van Empel selvisi rytäkästä pienin vaurioin. Hän jatkoi vain satojen metrien päässä odottaneeseen maaliin, mutta Wackermann kuljetettiin paikalta sairaalahoitoon.

– Wackermann vietiin sairaalaan, hän oli hädin tuskin tajuissaan, tallipäällikkö Andrea Citracca kertoi italialaiselle RAI2-kanavalle.

– Helikopteri lensi liian matalalla, ilmavirta kaatoi aidat. Niitä ei oltu kiinnitetty asianmukaisesti.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Myöhemmin talli kertoi Wackermannin vetäytyvän kilpailusta. Lukuisten mustelmien ja haavojen lisäksi hänellä on aivotärähdys, hänen nenänsä on murtunut ja hänellä epäillään murtumaa myös selässä.

Citracca kertoi AS:n mukaan, ettei mies muista mitään tapahtuneesta.

– Wackermann ei muista kaatumista tai, että hän oli Italian ympäriajossa.

Van Empel puolestaan kommentoi tapahtunutta Twitterissä. Belgialainen kertoi olevansa kunnossa ja saaneensa vain pieniä haavoja sormiinsa.

– En tiedä tarkalleen, mitä tapahtui, mutta yhtäkkiä aidat lensivät ryhmäämme. Ajatukseni ovat tiimikaverina Lucan luona. Toivottavasti kuulemme pian hyviä uutisia.

Talli julkaisi kuvan Wackermannista sairaalavuoteella. Kovia kokenut kuski jaksoi tilanteestaan huolimatta hymyillä ja nostaa peukalon pystyyn.

– Loukkaantunut, mustelmilla ja teipattu, mutta tämä on kaunis hymy, talli kirjoitti.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Sisilian saarella ajetun etapin voittoon ajoi Ranskan Arnaud Démare. Kokonaiskisan kärjessä on portugalilainen Joao Almeida.  Suomen Jaakko Hänninen polkee sijalla 38.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja