Hekin olivat mukana Salkkareissa – eturivin julkkiksia ja palkittuja näyttelijöitä

Salkkareissa on nähty vuosien varrella useita tunnettuja suomalaisnäyttelijöitä tai muun alan vaikuttajia. 

Salatuissa elämissä on sen 18 vuoden olemassaolon aikana nähty entuudestaan tunnettuja, jopa legendaarisia näyttelijöitä, jotka ovat vierailleet sarjassa pienissä tai vähän isommissa rooleissa.

Hannele Lauri teki lyhyen, mutta sitäkin ikimuistoisemman roolin vuonna 2011 alamaailman kuningattarena Korppina, jonka Helena tappoi tönäisemällä hänet katolta alas.

Miss Helsinki -kisaa luotsaava Martina Aitolehti on nähty Salkkareissa palkkamurhaaja Seireenin roolissa vuosina 2015-2016. Aitolehti piipahti sarjassa myös vuonna 2007, jolloin hän näytteli viettelijätär-Maria.

Kwan-yhtyeestä julkisuuteen noussut laujaja Mariko Pajalahti teki sarjan alkuaikoina pienen roolin Sakuun ihastuneena Virpinä.

Miia Nuutila nähtiin sarjassa vuonna 2001 Anna Järvisenä, joka oli Laura Kivirannan (Piitu Uski) työkaveri asianajotoimistossa. 

Saija Lentosen roolihahmo oli hoitoalalla työskentelevä Sara Polvijärvi, joka saapui Pihlajakadulle Yhdysvalloista vuonna 2009. Saralla oli yhteinen salaisuus lääkäri-Miikan (Juha-Pekka Mikkola) kanssa. 

Scandinavian Hunks -ryhmän Petri "Mauno" Ahonen näytteli Ari-Pekka "AP" Isolaa, joka oli Maarit Salinin Salin kuningatar -ohjelmaa tuottaneen Apisola Productionsin johtaja. AP seurusteli Jennin kanssa, kunnes Jenni valitsi Ossin. Petri Ahonen oli sarjassa mukana elokuusta 2008 marraskuuhun 2008 asti.

Näyttelijä ja Roope Salmisen äiti Minna Turunen oli mukana Salkkareissa vuonna 2007. Turunen näytteli Tarua, joka oli ihastunut Heliin. 

Ex-missi Saija Palin näytteli sarjassa salaperäistä sisustussuunnittelija Niina Kanervaa, jonka salaperäiset iltatyöt saivat nopeasti selityksen. Kävi ilmi, että hän oli myös strippari. 

Juha Veijonen esitti sarjassa Liisa Salon rikollista ex-miestä Mikaelia. 

Tuija Piepponen ja Ossi Ahlapuro näyttelivät vuosina 2007 ja 2009 Sallan vanhempia Mirja ja Markku Mattilaa.

Jenni Banerjee nähtiin Salkkareissa vuosina 2013-2014. Banerjee esitti sarjassa lääkäri Katariina Mäkelää, jota esitti aiemmin Jasmin Hamid.

Vuonna 2008 sarjassa mukana ollut Jarmo Mäkinen esitti Lassen veljeä ja Joonatanin isää Leo Sievistä, joka kuoli vuotta myöhemmin sydänkohtaukseen.

Heidi Herala näytteli vuosina 2008 ja 2009 Raija Autiota, joka oli Nooran biologinen äiti ja Juulian adoptioäiti. Myöhemmin hän muutti Afrikkaan Nooran, Karin ja Oonan kanssa.

Jussi-voittaja Anu Sinisalo näytteli vuonna 2006 Salatuissa elämissä Anna-Maija Halosta, joka oli muun muassa Katri Sievisen kanssa seurustelleen Tanelin biologinen äiti. Anna-Maijan äitiä Irmaa, joka oli myös Tanelin kasvattiäiti, puolestaan näytteli lukuisista elokuvista tuttu Petra Frey

Vuosina 2004–2005 Jukka-Pekka Palo näytteli sarjassa liikemies Heikki Ratilaa, jolla oli nopea salasuhde Jennin kanssa. Jenni toimi myös hänen tulkkinaan.

Näyttelijälegenda Ismo Kallio näytteli sarjan alkuvuosina Markuksen isää Erik Ekholmia, jolla oli lyhyt suhde Jennin kanssa. Myöhemmin selvisi, että myös Aki oli Erikin poika. Niin ikään sarjan alkuvuosina sarjassa nähtiin pitkän näyttelijäuran tehnyt Heidi Krohn. Hän esitti Selma Viljasta, joka oli Elinan oikeaksi isäksi paljastuneen Martti Viljasen äiti.

Elokuva-, televisio- ja ääninäyttelijänä tunnettu Seppo Pääkkönen esitti Salatuissa elämissä Jarkko Juonalaa, jonka Ekholmit palkkasivat hoitamaan Taalasmaat pois Pihlajakadulta.

Ensimmäisenä Salkkarit-vuonna 1999 myös Petteri Summanen teki sarjassa kahden jakson pituisen roolin miehenä, joka tutustui Laura Kivirantaan ja ryösti tämän.

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla kello 19.30. Jaksot katsottavissa myös MTV Katsomossa

Lue myös:

    Uusimmat