Mainos

Heinäluoma MTV:n nettikolumnissa: Vaarana hyväosaisten hallitus

Kansanedustaja, entinen eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) vaatii hallitusta muuttamaan verolinjaansa.

Heinäluoma kirjoittaa MTV:n nettikolumnissa, että hallituksesta uhkaa tulla hyväosaisten hallitus. Hän haluaa, että suurten pääoma- ja ansiotulojen saajat otettaisiin verotuksen kautta enemmän mukaan talkoisiin. Heinäluoma arvioi, että jos linja ei muutu, hallituksen on vaikeampi saada kansalaisten tukea uudistuksille ja säästöille.

Heinäluoma katsoo, että jos suuria pääomatuloja verotettaisiin 1-2 prosenttiyksikköä nykyistä enemmän, ja yli 70 000 euron vuosiansioita hieman kireämmin, päivähoitoon ja työttömyysturvaan kohdistuvat leikkaukset voitaisiin perua.

Heinäluoma arvelee, että hallitusohjelman sisältö yllätti äänestäjät ja myös osan hallitusneuvottelijoista.

Esimerkiksi perussuomalaisten ja keskustan sisältä on haluttu hyväosaisten suurempaa osallistumista vaikeassa taloustilanteessa.

– Perussuomalaiset on se puolue, joka on saanut paljon ääniä pienituloisilta ja myös moni työtön on heitä äänestänyt. Moni nyt katsoo aika tarkkaan, mitä päätöksiä hallitus tekee. Jos on niin, että talkoot eivät koske kaikkia, ja osa menee kuin koira veräjästä, niin kyllähän sillä on poliittisia seurauksia, sanoo Heinäluoma MTV Uutisten haastattelussa.

Perussuomalaiset ja SDP kamppailevat molemmat työväestön äänistä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.