Mainos

Arhinmäki ihmettelee omaa veronalennustaan – "Ei voi olla oikein"

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki haukkuu perussuomalaisten toimet hallituksessa.

Arhinmäki kommentoi asiaa puolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä. 

– Perussuomalaisten keskeinen ja ainoa teema on viiden, kuuden vuoden ajan ollut tukipakettien vastustaminen. Tämän takinkäännön arvasi kyllä jo etukäteen, mutta jos Soini olisi ollut rehellinen, hän olisi ennen vaaleja sanonut, että perussuomalaiset ei voi yksin tätä estää.

Arhinmäki sanoo pitävänsä suurempana ongelmana leikkauspolitiikkaa. 

– Perussuomalaiset olisi voinut pitää muita vaalilupauksiaan. Nythän leikataan eläkeläisiltä työttömiltä ja lapsiperheiltä eli juuri niiltä ryhmiltä, joita perussuomalaiset lupasi puolustaa. Hallituksessa ei ole yhtään puoluetta, joka puolustaisi tavallisia pieni- ja keskituloisia, Arhinmäki sanoo. 

Soini on perustellut Kreikka-ratkaisun hyväksymistä sillä, että jos puolue jättäisi hallituksen, tilalle tulisi huonompia vaihtoehtoja, kuten vasemmistoliitto. 

– Luulen, että moni eläkeläinen, jolta saattaa lähteä jopa 200 euroa kuukaudessa asumistuen leikkaamisen myötä, näkisi mieluummin vasemmistoliiton, vihreät tai demarit yhdessä puolustamassa eläkeläisiä.

"Kansanedustajatason palkalla veronalennus"

Arhinmäen mukaan hallitus on tehnyt erittäin raa'an arvovalinnan verotuksen suhteen.

– Ei voi olla oikein, että kansanedustajatasoisella palkalla saa veronalennuksen. Minä saan veronalennuksen samaan aikaan, kun eläkeläisiltä, työttömiltä, opiskelijoilta ja lapsiperheiltä leikataan.  

– Politiikka on arvovalintoja. Nyt on tehty arvovalinta, jossa on hylätty ne, joilla menee heikoimmin. 

Arhinmäki on uhonnut puolueen tekevän kaikkensa hallituksen linjan haastamiseksi. Hän kuitenkin myöntää, että konstit ovat rajalliset.

– Hallituksella on niin iso enemmistö eduskunnassa, että oppositio ei yksin pysty kaatamaan esityksiä. Oppositiopuolueiden ja kansalaisten on nyt toimittava yhdessä, jotta kaikkein pahimmat päätökset kumottaisiin. 

Arhinmäki sanoo laskevansa pahimpien ratkaisujen joukkoon muun muassa koulutussäästöt ja eläkeläisten asumistuen leikkaamisen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.