Mainos

Heinäluoma haluaa säästöpäätökset ennen kuntavaaleja – "Kyllä ennusteet saadaan silloin, kun hallitus pyytää"

10:43

Oppositiopuolue SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma vaatii MTV:n Uutisextra-ohjelmassa, että hallitus päättää mahdollisista uusista sopeutustoimista ennen kuntavaaleja.

Hallitus aikoo tehdä päätöksiä kehysriihessä, joka on tarkoitus pitää kuntavaalien jälkeen. Eero Heinäluoman mielestä tämä olisi demokratian kannalta "äärimmäisen huono" järjestys.

– Pelkään, että jos näin tehtäisiin niin saattaisi kuntavaalien jälkeen olla pienimuotoista kapinaa käynnissä, koska sitä pidettäisiin harhaanjohtamisena, Heinäluoma sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on puhunut jopa 1–2 miljardin euron sopeutustarpeesta.  Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) taas on sanonut, että lisäleikkauksia ei suunnitella. 

Heinäluoma katsoo, että Orpon mainitsema kokoluokka tarkoittaisi väistämättä leikkauksia esimerkiksi kotihoidon tukeen, lapsilisiin, työttömyysturvaan ja vanhuspalveluihin.

Hän ei usko selitystä siitä, että talousennusteet eivät ehdi valmistua riittävän ajoissa ennen kuntavaaleja, jotka pidetään 9. huhtikuuta.

– Tähän saakka pääsääntö on ollut, että kehysriihi on pidetty ja tarpeelliset ennusteet tehty maaliskuussa. Entisenä valtiovarainministerinä sanon, että kyllä ne ennusteet tulevat siinä aikataulussa kuin hallitus pyytää, Heinäluoma toteaa.

Heinäluoman koko haastattelu MTV Uutisextrassa MTV3-kanavalla tänään kello 19.10.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.