Heikkilä lähetyksessä: Sikainfluenssarokotus aiheutti myös kohtukuolemia?

Lääkäri Antti Heikkilä palasi maanantain Studio55.fi-lähetyksessä sikainfluenssa-aiheeseen. Keskustelu käy parhaillaan kuumana rokotteen mahdollisista haittavaikutuksista, joista Heikkilä varoitti jo vuosi sitten Studio55.fi-ohjelmassa.

Lääkäri Antti Heikkilä totesi jälleen maanantaina viime syksyn sikainfluenssakohun olleen liioiteltu, koska influenssa ei hänen mukaansa ole koskaan aiheuttanut sellaisia vaarallisia oireita kuin ihmisten annettiin ymmärtää. Hän pitää edelleen surullisena sitä, että rokotusta arvosteleva keskustelu vaiennettiin kokonaan, eikä muille kuin virallisille mielipiteille haluttu antaa tilaa.

– On mielenkiintoista, että yhteiskunta tekee väestölle jonkin lääketieteellisen toimenpiteen melkein pakolla tekemättä minkäänlaista tutkimusta siitä, mitkä sen seuraukset ovat, Heikkilä sanoi ohjelmassa.

Paljon tapetilla ollut narkolepsia ei ole Heikkilän mukaan ainoa rokotuksesta mahdollisesti seurannut ongelma.

– Sain netin kautta palautteita reilusta 30 kohtukuolemasta ja keskenmenosta, ja nämä ihmiset sanoivat, että heidän valitustaan ei ole otettu tosissaan. Sitä (rokotetta) pitäisi nyt todella tutkia, Heikkilä painotti.

Hän puuttui myös yleisesti rokotuskomplikaatioiden tutkimiseen. Tai lähinnä siihen, että rokotusten todellisia haittoja tai hyötyjä ei ole hänen mukaansa tutkittu koskaan.

– Jos ajatellaan esimerkiksi influenssarokotetta, raskaana oleville naisille siitä (mahdollisesta haittavaikutuksesta) ei ole mitään tietoa. Eli se vähän niin kuin mutuna annetaan tämä asia.

"Rokotteen kaupassa mafiatason ehdot"

Heikkilän mukaan sikainfluenssan tapauksessa tietoa oli maailmassa kuitenkin saatavilla.

– Puolan terveysministeri, joka on kliinistä työtä tekevä lääkäri eikä tällainen tutkijalääkäri, mitä nämä yleensä tässä maassa (Suomessa) ovat, kieltäytyi täysin ottamasta rokotuskampanjaa maahan. Ensinnäkin (rokotteen) kaupan ehdot olivat hänen mielestään mafian tasoisia. Toiseksi tauti on vaaraton, eikä ole tutkittu tätä hoitoa, onko se turvallinen, Heikkilä kuvaili lähetyksessä.

Hänen mielestään Suomessa pitäisi nyt vakavasti miettiä päättämisen rakenteita: Kuka ottaa vastuun? Heikkilä kannustaisi vaihtamaan päättävät elimet tutkijalääkäreistä kliinistä työtä tekeviin lääkäreihin, jotta viime syksyn kaltaisia hysterioita ei enää tulisi.

Asiassa on myös taloudellinen näkökanta. Ruotsi ja Englanti ovat saanet palautettua rokotteita ja saaneet niistä rahaa takaisin.

– Miksi meillä Suomesssa on tehty sellainen diili, että meidän on pidettävä ne? Siinä on mielenkiintoisia kytkentöjäkin varmasti takana, Heikkilä ihmetteli.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Antti Heikkilä kertoi sikainfluenssasta sekä ravinnon vaikutuksista terveyteen.

Lue myös:

    Uusimmat