Heidi Sohlberg menetti oman äitinsä rintasyövälle 10-vuotiaana – harkitsi itse juuri rintojen poistoa

Heidi Sohlberg sai keväällä 2016 kuulla kantavansa geeniä, joka altistaa rintasyövälle ja munasarjasyövälle.

Heidi Sohlberg, 35, kertoi perjantaina Facebookissa sairastavansa rintasyöpää. Ex-missi käsitteli tilannettaan suorasanaisesti, mutta toiveikkaana.

– Olen sairastunut rintasyöpään. Luotan ammattitaitoisiin lääkäreihin ja hoitajiin, joiden taitavissa käsissä olen nyt seuraavat kuukaudet, hän kirjoitti.

Vuonna 2001 Miss Suomeksi valittu Sohlbeg kertoi Iltalehden haastattelussa toukokuun puolivälissä joutuvansa kesän 2016 aikana tekemään vaikean päätöksen. Hän sai tänä keväänä tietää kantavansa geeniä, joka altistaa rintasyövälle ja munasarjasyövälle.

– Rintojen poisto on todennäköistä, Sohlberg sanoi Iltalehden haastattelussa toukokuussa.

– Täytän ensi viikolla 35 vuotta, ja äitini kuoli syöpään 38-vuotiaana. Olin silloin itse vain 10-vuotias ja olen viime aikoina miettinyt paljon äidin kohtaloa, Sohlberg jatkoi Iltalehdelle.

"Isäni aavisti tuloksen"

Me Naisissa Sohlberg puhui toukokuun alussa jopa 80-prosentin todennäköisyydestä sairastua syöpään ja muistoistaan ajalta, kun hän menetti oman äitinsä. Äidin menettäminen nuoruudessa herätti suurta surua Sohlbergissa, joka on itsekin kahden tyttären äiti.

– Olen käynyt uudestaan läpi lapsuuttani ja sitä hetkeä, kun jouduimme luopumaan äidistä. Se on ollut sen verran raju kokemus, etten halua tyttärieni koskaan joutuvan kokemaan samaa, Sohlberg sanoi Me Naisten artikkelissa.

Ensimmäisenä Sohlberg oli ilmoittanut asiasta Niklas-puolisolleen ja heti sen jälkeen omalle isälleen. Isä oli menettänyt vaimonsa ja Sohlbergin äidin samalle, vakavalle sairaudelle. Isän sanat rauhoittivat ja kannustivat tytärtä.

– Isä sanoi aavistaneensa tuloksen. Samalla hän muistutti, että tieto on hyvästä ja että sen ansiosta voin tehdä ennaltaehkäiseviä ratkaisuja. Hän oli ensimmäinen, joka sai minut ajattelemaan, että ei mitään hätää, tästä selvitään kyllä, muisteli Me Naisissa.

Facebookissa julkaisemansa tekstin Sohlberg lopettaa luonteelleen ominaiseen, tsemppaavaan sävyyn.

– Tämä voitetaan, nainen lopettaa tekstinsä.

Viestin perään Sohlberg oli vielä lisännyt aihetunnisteen #fuckcancer.

Lähteet: Me Naiset, Iltalehti

Lue myös:

    Uusimmat