Hehän ovat kuin taistelevat metsot – hallituksen ja opposition miniväittely EU:n koronaelvytyspaketista kipinöi: "Pitäisikö Venäjällekin antaa pari miljardia?"

MTV Uutiset Live sai haastateltavakseen Ville Tavion (ps.), Matias Mäkysen (sd.) ja Antti Kurvisen (kesk.) juuri ennen astumista eduskunnan saliin. Väittelyksihän se äityi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) antoi tänään ilmoituksen eduskunnalle EU:n elpymispaketista ja monivuotisesta rahoituskehyksestä. Pääministeri selvitti siis kansanedustajille, mistä EU-maiden johtajat tarkalleen heinäkuussa sopivat.

Näin kansanedustajat Kurvinen ja Tavio kiistelivät elvytyspaketista juuri ennen h-hetkeä MTV Uutiset Liven miniväittelyssä. 

– Varmaan kaikki puolueet haluavat – lukuunottamatta perussuomalaisia – olla EU:n jäseniä. Silloin EU:ssa pitää pyrkiä hyviin neuvottelutuloksiin. Tämän elpymisrahaston osana saamme lisää maataloustukia ja lisää aluepoliittisia tukia. Tästä on paljon hyötyä erityisesti Suomen harvemmin asutuille alueille, maaseudulle, maakuntien Suomelle, totesi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.

"Pari miljardia Venäjälle"

Kurvinen moitti vieressään seissyttä perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Ville Taviota suppeasta talouskäsityksestä.

– Ei ole mitään hyötyä meidän teollisuudelle, jos asiakkaillamme ei ole rahaa ostaa teollisuustuotteitamme. Ville Tavion talouskäsitys on varsin suppea, sivalsi Kurvinen.

Tavio reagoi tölväisyyn suoralla kysymyksellä.

– Pitäisikö Venäjälle antaa pari miljardia, että ne ostaisivat meidän tuotteita enemmän?

– Minä olen Venäjän kanssa tehtävän kaupallisen yhteistyön suuri, lämmin kannattaja, vastasi Kurvinen. 

– Ooo. Keskusta kannattaa siis parin miljardin lähettämistä myös Venäjälle. Tämähän oli uutinen, ihmetteli Tavio. 

Kurvinen ei kommentista herpaantunut, vaan jatkoi:

– Höpö höpö, eikä tässä olla lähettämässä rahaa kenellekään, vaan jokainen maa joutuu etsimään hankkeet, mihin elpymisraha käytetään. Ne tsekataan Brysselissä, eikä niitä voi laittaa kenenkään taskuihin suoraan.

Kurvisen mielestä suurin ongelma Suomessa on tällä hetkellä löytää ne mielekkäät hankkeet, joihin 3,2 miljardia euroa kohdennetaan.

– Nyt kehotankin, että esimerkiksi meidän yliopistot, maakunnat ja kaupungit miettivät vaikka liikennehankkeita, koulutushankkeita, valokuituyhteyksiä ja biokaasujalostamoita, joihin rahaa voisi käyttää. 

Katso kansanedustajakolmikon koko haastattelu ylläolevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat