Heath Ledgerin Jokeri on kammottava!

Helmikuussa traagisesti menehtynyt näyttelijätähti Heath Ledger ehti ennen kuolemaansa filmata Batman-leffan, jossa hän esittää Jokeria. Ohjaaja Christopher Nolanin mukaan Ledgerin roolihahmo on "jotain todella epäinhimillistä".

Parhaiten Brokeback Mountainista muistettu Heath Ledger sai Batmanin kuvaukset purkkiin viime vuoden lopulla, vain muutamaa viikkoa ennen kuolemaansa.

Brittilehti Empiren haastattelema ohjaaja Nolan kertoo Ledgerin näyttelijäntyön olevan sanoinkuvaamattoman upeaa.

– Heathin tulkinta Jokerista kuvaa äärimmäistä anarkiaa ja kaaosta. Todella pelottavan hahmosta tekee se, että jätimme Jokerin taustajorinat mahdollisimman vähälle. Katsoja ei siis tiedä, miksi Jokeri käyttäytyy kuin hirviö.

– Heath nostattaa katsojan hiukset pystyyn kuin Tappajahai konsanaan. Leffassa hän vain tulee ja menee aiheuttaen kaaosta ja hysteriaa kaikkialla.

Ledgerin kuoleman jälkeen liikkui huhuja, joiden mukaan juuri kyseinen rooli maanisena tappajana ajoi miehen itsensä vakavan masennuksen syövereihin. Vaikka Ledger oli kärsinyt masennusoireista ja kroonisesta unettomuudesta jo vuosia, muutamien näyttelijän lähipiiriin kuuluvien mukaan Jokerin näytteleminen koukutti komistuksen nukahtamislääkkeisiin entistä voimakkaammin – kohtalokkain seurauksin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat