Mainos

He nousivat eduskuntaryhmien puheenjohtajiksi

Antti Rinne junaili Jutta Urpilaisen ulos SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikasta.

Muiden puolueiden kohdalla ryhmyreinä jatkoivat pääasiassa tutut tekijät.

SDP:n eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi valittiin lopulta vantaalainen toisen kauden kansanedustaja Antti Lindtman.

Lindtman korvaa tehtävää viime vaalikaudella hoitaneen Jouni Backmanin, joka putosi eduskunnasta. Lindtman on myös SDP:n ensimmäinen varapuheenjohtaja. 

SDP:n entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen vetäytyi ehdokkuudesta tehtävään puheenjohtaja Antti Rinteen pyynnöstä. Urpilaisen mukaan Rinne vetosi, ettei hän asettuisi ehdolle, koska he edustavat erilaista poliittista linjaa. Urpilainen sanoi SDP:n ryhmän järjestäytymiskokoukseen mennessään halunneensa kunnioittaa puheenjohtajan toivomusta. Urpilainen tosin kertoi saaneensa erittäin runsaasti pyyntöjä asettua ehdolle ryhmän johtoon.  

Kokeneet konkarit ryhmyreiksi

Keskustan ryhmyrinä jatkaa Kimmo Tiilikainen

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on valinnut puheenjohtajakseen Jari Lindströmin. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Maria Lohela ja toiseksi Kaj Turunen.  

Sama kolmikko johti perussuomalaisten ryhmää myös viime vaalikauden lopussa.  

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on valinnut puheenjohtajakseen kansanedustaja Arto Satosen. Satonen on toiminut kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana kesäkuusta 2014 lähtien. 

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajana jatkaa Outi Alanko-Kahiluoto. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Johanna Karimäki ja toiseksi Jani Toivola.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi on valittu Peter Östman ja ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Sari Essayah ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Antero Laukkanen

RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajana jatkaa Mikaela Nylander.

Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Mats Nylund ja toinen Thomas Blomqvist

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi valittiin tänään Aino-Kaisa Pekonen. Vasemmiston eduskuntaryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana aloittaa Li Andersson ja toisena Matti Semi

"Saadaanko muutos siihen sekavaan menoon"

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana jatkavan Kimmo Tiilikaisen mielestä eduskuntavaalien tulos on velvoittava ja vastuuttava.

– Vaikean viime kauden jälkeen palattiin suurimman puolueen asemaan. Vaaleissa oli kyse siitä, saadaanko muutos siihen sekavaan menoon, jota neljä vuotta saatiin todistaa, Tiilikainen sanoi ryhmäjohdon tiedotustilaisuudessa.

Keskustan eduskuntaryhmä valitsi myös viime vaalikauden varapuheenjohtajat eli ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Anne Kalmari ja toisena varapuheenjohtajana Tuomo Puumala.  
Järjestäytymiskokouksen alussa puhetta johti ryhmän vanhin jäsen, kahdeksan vuoden tauon jälkeen eduskuntaan palannut Kauko Juhantalo.

Eduskunnasta kerran myös erotettu Juhantalo sanoi, että ei tiedä vielä, millaisia tehtäviä eduskunnassa on hänelle tarjolla. Hän perusteli lähtöään ehdokkaaksi sillä, että eduskunnassa tarvitaan osaamista.  
Keskustan ryhmä valitsi puolueen puheenjohtajan Juha Sipilän ehdokkaaksi eduskunnan puhemiesvaaliin. Puhemiehen vaali toimitetaan ensi viikon tiistaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.