Radiolähetys romutti Mazdojen autosoittimia Seattlessa: Uudet soittimet ilmaiseksi

HD Radio -teknologiaa käyttäneessä radiolähetyksessä lähetettiin ohjelman sisällä samaa kaistaa pitkin myös muuta digitaalista sisältöä. Lähetyksessä liikkui kuvatiedostoja, joiden nimissä ei ollut tiedostopäätteitä.

Amerikan Yhdysvalloissa seattlelaisen radiokanavan lähetys sai eräiden Mazda-merkkisten autojen autosoittimet muuttumaan kalliiksi verkonpainoiksi, kertoo ArsTechnica.

Ongelmat alkoivat tammikuun lopulla ja koskivat vuosien 2014–2017 välisenä aikana valmistettuja Mazda-autoja, joiden radiot olivat virittyneet paikallisen KUOW 94.9 -radioaseman taajuudelle, 94,9 megahertsiä. Jossain vaiheessa päivän lähetystä autojen viihdejärjestelmät vain kaatuivat.

Radiot jumittivat itsensä kanavalle, niiden näytöt pimenivät ja sitten soittimet alkoivat käynnistämään itseään uudelleen ja uudelleen, kykenemättä viemään tehtävää loppuun asti.

Korjaamokäynnillä omistajille sitten kerrottiin, että soittimet olivat muuttuneet toimettomiksi ja että uuden soittimen saa 1 500 dollarilla. Jos sellaisen siis jostain sattuu löytämään, koska komponenttipulan vuoksi soittimet ovat kiven alla.

Erikoisen vian syyksi selvisi radiokanavan lähettämä HD Radio -lähetys, jossa ohjelman sisällä samaa kaistaa pitkin lähetetään myös muuta digitaalista sisältöä. Lähetyksessä liikkui kuvatiedostoja, joiden nimissä ei ollut tiedostopäätteitä.

Mazdan soitin olisi tarvinnut päätteitä tietääkseen, minkälaisista tiedostoista oli kyse. Kun tiedostojen sortti sitten jäi epäselväksi, soitin meni ja laittoi itsensä lopullisesti solmuun.

Mazda on sittemmin ollut yhteydessä merkkiliikkeisiinsä ja ohjeistanut näitä vaihtamaan asiakkaiden autoihin uudet soittimet takuun ulkopuolisena maksuttomana korjauksena, jota alan piireissä kutsutaan goodwilliksi. Tämä tietysti voi vaatia omistajilta hieman odottelua, koska soittimilla on toimitusvaikeuksia.

Lue myös:

    Uusimmat