Hautalalle tulvii kritiikkiä: "Pimeitä töitä voi teettää - kunhan muistaa katua"

Kehitysministeri Heidi Hautalan (vihr) remonttikohu on herättänyt kiivasta keskustelua MTV3:n lukijoiden keskuudessa.

Hautala maksoi vuonna 2009 remontin tekijälle suoraan käteen ja eläkemaksut jäivät maksamatta. Hautala erosi kohun vuoksi harmaan talouden ministerityöryhmästä, mutta hän ei aio erota ministerin tehtävästään.

Valtaosassa lukijakommenteissa koko jupakkaa paheksutaan syvästi.

Eräs kommentoija ivailee seuraavansa Hautalan esimerkkiä ja teettävänsä seuraavan remonttinsa pimeänä. Samoilla linjoilla on eräs toinenkin kommentoija, joka pohtii, että töitä voi näköjään teettää pimeänä kunhan muistaa katua.

Kriittisissä kannanotoissa Hautalan esiintyminen asian tiimoilta on leimattu jopa teatteriksi. Erään kommentoijan mielestä Hautala on pyrkinyt tekemään itsestään uhrin. Kritiikin mukaan selittely on turhaa, sillä jokainen kansalainen on vastuussa tekemisistään.

Yhdessä kommentissa suomitaan, että virkamiehet eivät joudu Suomessa vastuuseen teoistaan. Eräässä viestissä huomautetaan, että myös parin euron suklaapatukan varastaminen on rikos, jossa eivät anteeksipyytelyt auta.

Lukijakommenteissa todetaan myös, että väitteet kiristyksestä on selvitettävä.

Myös puolustajia löytyy

Kaiken kritiikin keskeltä löytyy myös muutamia puolustavia puheenvuoroja.

Erään mielipiteen mukaan kohussa on kyse ajojahdista.

Toisen puolustajan mielestä todellinen huijari asiassa on remonttimies, joka oli perinyt maksun Hautalan oviremontista ohi kirjanpidon.

Jotkut myös ihmettelevät koko kohua.

-Pieniä tuntuvat olevan suomalaisten huolet, huomautetaan eräässä kommentissa.

Lue myös:

    Uusimmat